BLUSH.hu Főoldal

Inka horoszkóp

|
Az Inka horoszkóp más kultúráktól eltérően nem állatövi jegyekre bontja az évet, hanem egy-egy különleges madárral jellemzi a csillagjegyeket. A színes, állandóan fecsegő papagáj, s a bölcsességet szimbolizáló bagoly is a jegyek tulajdonságait jellemzi.


  A horoszkóp egy tükröt tart elénk, mely megmutatja jellemünket, tulajdonságainkat. Az inka papok hittek abban, hogy minden jegy szülöttét egy-egy madár óvja és támogatja élete során. Emellett a jegyek szülötteinek jelleme is hasonlít az őket pártfogoló madarak jellemére.

Napmadár
(I.22. - II.19.)

  Legfőbb jellemzője az önállóság, a függetlenség. Nehezen kötelezi el magát, ezért partnerének nincs könnyű dolga.  Kapcsolatai nem egyszer igen hamar véget érnek, s a párválasztásban is szélsőséges. Szeret világot látni, s bár kedveli a társaságot, alapvetően mégis eredendően magányos alkat.

Galamb
(II.20. - III.20.)

  Minden esetben könnyen alkalmazkodik, nyugodt típus. Olykor akár félénknek, védtelennek is tűnhet. Számára mindennél fontosabb a nyugodt és kiegyensúlyozott életvitel, s ezért áldozatokra is hajlandó. Szelíd, családszerető ember, akinek elkötelezettsége egy életre szól.

Keselyű
(III.21. - IV.20.)

  Életében önmaga játsza a legfontosabb szerepet, mindig saját érdekeit tartja szem előtt. Gátlástalan, a kudarcok egyáltalán nem hátráltatják, fizikailag és mentálisan is erős alkat. Kapcsolataiban is nem egyszer egoizmusa jelenti a problémát, de ha képes javítani saját hibáin, akkor könnyen megváltozhat.

Pulyka
(IV.1. - V.21.)

  Nyugodt és kiegyensúlyozott, ugyanakkor rendkívül igényes a szerelemben, s az élet más területein is. Párját alaposan megfigyeli és megismeri, mielőtt komolyra fordítaná a kapcsolatot. De ha egyszer megtalálta élete szerelmét, mindent megad neki. Mindig őszinte, mindent alaposan megfontol, így képes bölcs döntéseket hozni.

Papagáj
(V.22. - VI.21.)

  A jegy szülötte olyan akár a madár, melyről nevét kapta; színes, és szinte állandóan van mondanivalója. Eleven és jó humorérzékkel rendelkezik, ezért ha társaságba kerül, általában ő a középpont. Nagy szabadságigénye és könnyelműsége miatt azonban nem egyszer felszínes, rövid ideig tartó kapcsolatai vannak.

Fürj
(VI.22. - VII.22.)

  Gyakorlatias, és rendkívül családszerető. Családjáért bármikor készen áll áldozatot hozni, szerény és nagylelkű. Néha kissé zsémbes, és mindig saját igazát bizonygatja, azonban néhány jó szóval és azzal, ha neki adunk igazat, könnyen meg lehet nyugtatni. Családcentrikus, nagyszerű szülő.

Albatrosz
(VII.23. - VIII. 22.)

  Nem kedveli az egyhangúságot, állandóan valamilyen új kaland után kutat. Társasági ember, rengeteg barátja van. Mindig optimista, nem ismer lehetetlent. Rendkívül nagyvonalú, s családját, párját nem egyszer értékes ajándékokkal lepi meg.

Tukán
(VIII.23. - IX.22.)

  Rendkívül megfontolt, akár percekig is képes gondolkodni, mielőtt bármilyen választ adna. Nem túl bőbeszédű, de bölcs és igazságos. Józan gondolkodása párkapcsolatára is kihat. Ha egyszer elkötelezi magát, mindig számítani lehet rá. Nem kicsapongó alkat, hűséges és hagyománytisztelő.

Kolibri
(IX.23. - X.22.)

  Sok barátja van, igazi társasági lény. Kedves, őszinte és jólelkű, könnyen köt barátságot. Mindenkiben a jót keresi, s kedveli a szépséget. Párkapcsolatban remek partner, toleráns és megbízható, mindent megtesz azért, hogy partnerét boldoggá tegye.

Héja
(X.23. - XI.22.)

  A héja jegy szülötte rendkívül bátor, és végtelen energiával rendelkezik. Határozott alkat, nem szereti az egyhangúságot, az unalmat. Minden érdekli ami nem hétköznapi; az extrém sportoktól az ezoterikáig sziunte bármi. Társaságban jól megállja a helyét, közvetlen és nyílt személyiség. Kapcsolataiban szenvedélyes, de házasságnak általában csak későn adja fejét.

Sólyom
(XI.23. - XII.21.)

  Élete olyan akár egy Indiana Jones film, tele van kalandokkal. Bátor, nemes lelkű és rendkívül jószívű. A pénzzel nem bánik túl jól, általában nem figyel arra, mennyit költ. Szereti a társaságot, s a szórakozást. Kapcsolatai általában nem tartanak sokáig, mivel a szabadságot, a szórakozást többre értékeli az otthon melegénél.

Bagoly
(XII.22. - I.21.)

  E jegy szülötte, akárcsak a madár melyről nevét kapta, bölcs és megfontolt. Szűkszavú, rendkívül gyakorlatias és megfontolt. Hűséges és megbízható társ, partnerének, családjának biztosítja a nyugodt otthont, szenvedélyre, vagy hatalmas érzelmekre azonban nem számíthat az, aki őt választja. Szorgalmas, és mindent megtesz célja elérésének érdekében.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.