BLUSH.hu Főoldal

Grimm testvérek

|
A Grimm testvérek ezúttal merőben új nézőpontból jelennek meg a filmvásznon. Terry Gilliam új filmjében nem a testvérek hőstetteiről hallhatunk, helyette azonban megismerhetünk két szélhámost, akik egy látványos fantáziavilágban küzdenek mesebeli alakokkal.


  A valóságban is mesék után kutató, író testvérpár ezúttal két szélhámost személyesít meg, akik a napóleoni időkben apró falvakat próbálnak megszabadítani a nem létező gonosztól.  A két, teljesen ellentétes természetű fivér látványos trükkökkel írtja ki a gonosz manókat és lidérceket mindaddig, míg a francia hatóság rá nem jön a két csaló szemfényvesztő módszereire, s tőrbe nem csalja őket.

  Hamarosan egy, már a saját képzeletükben is megformált fantáziavilágban találják magukat, s most már valóban kénytelenek megküzdeni a nem mindennapi lényekkel. Egy apró faluban, Marbadenben kell felkutatniuk a fiatal lányok eltűnésének okát, s megküzdeniük a hiú Tükör Királynővel (Monica Belucci). Will és Jacob elindul e képzelettel határos fantáziavilágban, hogy fényt derítsen számtalan rejtélyre. A rengeteg, már jól ismert Grimm mesefigura mellett egy gyönyörű nő, Angelica is tovább bonyolítja a történetet, hiszen mindkét fivér szívét lángra lobbantja.

  A film sikerét pedig a kalanddús cselekménysorozaton túl a brilliáns szereposztás szavatolja, hiszen a két Grimm-testvért nem más jeleníti meg a filmben, mint Hollywood két ügyeletes szívtiprója, Heath Ledger és Matt Damon (aki rendezői utasításra a film forgatása előtt még tangó órákra is járt). Bár Johnny Depp, Robin Williams és Nicole Kidman is kimaradt a filmből a kezdeti tárgyalások sikertelensége miatt, sztárokból és izgalomból azonban így is kijut bőven a film rajongóinak.

  A film nem csak a Grimm mesét kedvelő gyerekek számára jelent nagyszerű kikapcsolódást. A fantasztikus számítógépes effektek segítségével egy látványos, izgalmas fantáziavilág jelenik meg a filmvásznon, mely a felnőttek igényeit is maximálisan kielégíti.

Hossz: 118 perc
Műfaj: kaland, fantázia




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.