BLUSH.hu Főoldal

Ha igaz volna..

|
A Doktor Szöszi jól ismert sztárja, Reese Witherspoon (újra szőkén) egy újabb romantikus vígjátékkal örvendezteti meg a nézőket, a misztikus elemekkel átszőtt, humoros alkotás: bájos és megható történetének főhősnőjét alakítván.


  Egy francia író, Marc Levy első kötete adta a film alapötletét. A szerelmeseket ebben a filmben nem a szappanoperákban megszokott társadalmi különbség, vagy éppen a Shakespear-i családi ellentétek választják el egymástól. Ezúttal a fizikai és a szellemvilág síkja keveredik össze. Nem sorolható a szokványos vígjátékok, vagy romantikus történetek közé; Mark Waters filmje biztosan könnyeket csal a szemekbe.
Egy munkamániás szépség, aki mindent feláldoz a siker érdekében, ám elveszti életét és egy titokzatos, jóképű férfi: tökéletes párosítás. Akárcsak a "Ha eljön Joe Black" történetében, itt is az élet és halál éles határvonala választja el a két szerelmest.

  A film főhőse, Elisabeth (Reese WitherSpoon) egy san francisco-i kórházban dolgozik orvosként. Tehetséges, de munkáján kívül semmi nem érdekli. A siker érdekében feláldoz mindent; a szórakozást, a barátokat, és persze a magánéletét.  A sors fintora, hogy éppen azon a napon, amikor végre elérhetné célját, elveszik tőle az életét.

  David egy napon kibérel egy csodás lakást San Francisco-ban, de öröme csak rövid ideig tart. Hamarosan felbukkan egy varázslatosan szép, de kifejezetten akaratos nő, a fent említett Elisabeth, aki váltig állítja, hogy övé a lakás. David teljesen biztos benne, hogy csupán félreértés áldozata lett, azonban a történteket nem söpörheti a szőnyeg alá, hiszen Elisabeth állandóan feltűnik életében.

  Amilyen váratlanul megjelenik, ugyanolyan hirtelen -egyik pillanatról a másikra- el is tűnik. A zárcsere sem tartja távol; időnként megjelenik David életében, s rendre utasítja, mivel a lakást még mindig sajátjának hiszi. David hamar rájön, hogy Elisabeth már nem él, és valószínűleg csak az ő segítségével juthat el a túlvilágra. A lány -bár minden gond nélkül átkel a falakon- nem hiszi el, hogy élete véget ért.

  Miközben a lány múltját és az igazságot kutatják, kapcsolatuk lassan szerelemmé alakul, azonban már csak kevés idejük maradt az igazság kiderítésére, mielőtt közös jövőjük álomképe örökké eltűnik…

Hossz: 95 perc
Műfaj: romantikus vígjáték


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.