BLUSH.hu Főoldal

Erőszakos múlt

|
Viggo Mortensen egy újabb remekműben kapott helyet. Egy tökéletes családfő, s csodálatos apa, aki boldog békés életet él egy amerikai kisvárosban gyermekeivel és hitvesével, mindaddig, amíg kedves kis éttermébe nem téved két bűnöző…


  David Cronenberg új filmjében az Aragornként ismert Viggo Mortensen új arcát ismerhetjük meg. Ezúttal nem harcos vándorként, hanem a múlt árnyát feledni vágyó családapaként mutatkozik be a filmvásznon- nem kevés sikerrel. Cronenberg filmje olykor már-már rémisztően realisztikus jeleneteivel valószerű, akciódús és egyben hátborzongató.

  Ideális család, egy békés kisvárosban, valahol Amerika közepén… Tom (Viggo Mortensen) egy kedves hangulatú éttermet vezet, s feleségével Edie-vel (Maria Bello) boldog családapaként neveli két gyermekét. Szinte minden tökéletes, már-már álomszerű.

  De csupán addig a pillanatig, amíg két felfegyverzett bűnöző be nem állít Tom éttermébe. A két férfi megpróbálja kirabolni az éttermet, Tom azonban -maga sem érti hogyan- végez velük. Akaratán kívül a média hősévé válik, akire mindenki felnéz. Ezzel azonban nem ér véget a történet.  Az újságírókat nem várt vendégek követik. Vezetőjük egy sötét napszemüveget viselő férfi (Ed Harris), aki fenekestül felforgatja Tom életét.

  A város új hősét Joey-nak nevezi, s fenyegetően céloz lezáratlan múltbéli ügyeikre. Mindenki értetlenül áll az ügy előtt. Milbrook utcáin egy hatalmas, elfüggönyözött autó köröz, s lassan előkerülnek a fegyverek is.Tom egyre inkább úgy érzi, családja élete veszélybe került- s ebben nem is téved.

  Cronenberg legtöbb filmjét lehúzták a kritikák, ez a film azonban a legjobb alkotásai közé tartozik, s igazi kasszasikernek ígérkezik. Amerikában osztatlan sikert aratott a maga realisztikus, és olykor meglepően kegyetlen, ám mégis szerfellett őszinte világával.

Hossz: 96 perc
Műfaj: dráma/krimi


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.