BLUSH.hu Főoldal

Kőkemény Család

|
Sarah Jessica Parker ezúttal is New York-i dívaként jelenik meg a filmvásznon, ezúttal azonban vidéken kellene megállnia a helyét, s úgy tűnik itt nem férfiszíveket tör darabokra, hanem a Stone család karácsonyi dekorációját.


  A New England-i család karácsonyát bemutató film egy hétköznapinak igazán nem nevezhető dráma, és egy köznapi komédia zavaros elegye. Thomas Bezucha filmje az év legszebb ünnepén játszódik, azonban a történet és a rendező egészen meghökkentő, hol vidám, hol inkább szomorú, keserédes, ám mégis szeretettel teli történetével teremt különleges, de karácsonyinak és békésnek semmiképpen sem nevezhető hangulatot.

  A New England-i Stone család teljesen átlagos életét él...látszólag. Papa, mama, na meg az 5 szép gyermek. Karácsony tájékán, mikor összegyűlik a család, mindenki próbál megértést és nyugalmat találni, mely kísérletre árnyékként vetül, hogy a család szeme fénye, a legidősebb fiú, a trónörökös elhozza bemutatni új barátnőjét, Miriam Mortont (Sarah Jessica Parker), s ez teljesen felborítja a család életét. A szülők a nagyszájú, karrierista, modoros, ám annál határozatlanabb nagyvárosi nőt nem látják szívesen, már csak azért sem, mert fiuknak teljesen más jövendőbelit szántak.

  Sybil Stone (Diane Keaton), a harcias édesanya képtelen elfogadni fia döntését, s teljesen bizonyos abban, hogy fia a későbbiekben megbánná választását. Miriam rendkívül határozatlan, merev és ideges típus, ráadásul pontosan úgy néz ki, mintha most lépett volna le valamelyik divatplakátról, s bár igyekszik mindenben alkalmazkodni a családhoz, mégis nagy igyekezetével, és görcsös megfelelni vágyásával sajnos pontosan az ellenkezőjét éri el, mint, amit szeretne. A gyönyörű Miriam egyre kevésbé képes kimászni a slamasztikából, ezért erősítést hív. Ám nővére (Claire Danes) érkezése csak még nagyobb port kavar, hiszen megjelenik a láthatáron a szenvedély, na meg egy különleges szerelmi négyszög...

Hossz: 104 perc
Műfaj: családi dráma


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Anonymous 2006. Jan. 13. 13:00
Top


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.