BLUSH.hu Főoldal

A Rashevski tangó

|
Sam Garbaski első játékfilmje humoros jelenetekkel ötvözve mutatja be egy különleges társaság lelki vívódását. Az európai zsidó családról szóló történet elgondolkodtató, ugyanakkor az élet legtragikusabb eseményét is képes humoros köntösbe öltöztetni.


  Sam Garbaski, a tehetséges rendező a szereplőválogatás során Emir Kusturica egyik filmjét vette alapul. Nina szerepét egy részben lányának írta, így egyértelmű volt, hogy önmagát alakítja majd a filmben.

  Tanácsadója javaslatára nem kötötte nemzetiséghez az egyes szerepeket, a válogatás során egyetlen feltétele az volt, hogy a leendő színész beszélje a francia nyelven. A szereplők kiválasztása olyannyira jól sikerült, hogy Garbaski egy pillanatra sem kételkedett; megtalálta azt a családot, melyet filmjéhez elképzelt.

  A Rashevski tangó főszereplője egy Európában élő zsidó család. A 81 éves családösszetartó nagymama halála váratlan tragédiaként súlyt le a családra. Rosa nagymama egész életében gyűlölte a vallást, főként a rabbikat.

  Ennek ellenére -a család nagy meglepetésére- egy zsidó temetőben vásárolt magának sírhelyet. Tanácstalanok, hiszen az első sokk után még azt is el kell dönteniük, vajon milyen szertartás keretében kell eltemetni szeretett családtagjukat.

  Rosa halálával egyfajta vallási útkeresés indul el a családban. Tovább bonyolítja a helyzetet Ric muszlim barátnője, s Nina nyilatkozata, miszerint hithű zsidó családod szeretne alapítani.
Rosa nagymama döntése nagy kérdéseket vetett fel; a Rashevski család kénytelen elgondolkodni az életen, a valláson, s döntései fontosságán.

Hossz: 90 perc
Műfaj: romantikus dráma


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Anonymous 2005. Dec. 27. 21:47
Szia Hoppá Fáradt Csók Mosoly Repül Rossz
Top


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.