BLUSH.hu Főoldal

A hetedik nap

|
Akárcsak Rómeó és Júlia keserédes történetében, a Hetedik nap központjában is egy szerelem, s két ellenséges család viszálya áll. A valós alapokon nyugvó film meghökkentő, dramatikus s számos jelölést és díjat is elnyert a 2004-es évben.


  Carlos Saura rendező egy valós eset alapján készítette el legújabb filmjét, melyben csupán a szereplők nevét változtatta meg. Az Izquerdo és Cabanillas család már több mint harminc éve harcban állt egymással, mikor gyermekeik váratlanul és megváltoztathatatlanul egymásba szerettek. A történet megfilmesítése pedig annyira jól sikerült, hogy a film 12 jelölést is kapott, sőt a 2004-es Montreáli Fesztiválon Saura még a legjobb rendezésért járó díjat is elnyerte a modern Rómeó és Júlia történetéért.

  Luciana Izquerdo és Amadeo Cabanillas története azonban tragikusan végződött; Luciana rokona végzett Amadeoval, s évekkel később a lány is meghalt egy tűzvészben. Antonio és Emilio, Luciana fiai a Cabanillas családot vádolták a gyújtogatással. Később szörnyű bosszút állnak; végeznek a Cabanillas család két ifjú lányával, majd apjukkal. Önkontrolljukat elvesztve hatalmas gyilkolást rendeznek; szinte mindenre lőnek ami mozog, így sok ártatlan ember veszti életét. Carlos Saura filmje  ezen az elrettentő történeten alapul.

  Dante pokla kel életre, amikor a Jiménez és Fuentes család viszálya egyre inkább elharapózik. Az évek óta fennálló viszályt pedig sajnos csak tovább rontotta a két család gyermekei között szövődött rövid ideig tartó szerelem, melynek befejeztével a két család közötti rossz viszony tovább bonyolódott, s a fiatalok halála után sem csillaposott. Jeronimo Fuentest bebörtönzik, mert rátámad az ellenséges család egyik tagjára, s megpróbálja megölni. Nem sokkal később Jeronimo életét veszti a börtönben.

  Harminc évnyi viszálykodás és ellenségeskedés után Isabel Jiménez szemszögéből figyelhetjük meg az eseményeket. Isabel már a két család között feszülő ellentétek világában nevelkedett, s barátja segítségével próbál fényt deríteni a családja életét fenyegető gyűlölet okára.

Hossz: 103 perc
Műfaj: spanyol dráma


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.