BLUSH.hu Főoldal

Zsinóron

|
Anders Ronnow-Klarlund, a történet írója és rendezője egy meghökkentő alkotással állt elő. A látványos, és olykor szomorú marionett mese két család ádáz harcáról és a bizonytalan jövőről szól.


  Az elképesztően látványos alkotás két ellenséges királyság ádáz küzdelméről szól. A történetbe szerelem, küzdelem, árulás és háborúskodás története vegyül, s minden csupán egy hajszálon függ, akárcsak maguk a marionett bábuk.

  A látványt elsősorban a gyönyörűen kidolgozott marionett bábuk alkotják, s a rendező egy percig sem titkolja a nézők elől, hogy a szereplők minden mozdulatát néhány zsinór irányítja. Néhány zsinór, melyek élet és halál, múlt, jelen és jövő urai..

  A film elsősorban a fantasy kedvelőinek szól, s azoknak, akik szeretik a formabontó, merőben újszerű alkotásokat. A csatajelenetek, s a meghatóbb pillanatok során is jól látszik a több tucat zsinór, mely jelképesen az Eget és a Földet köti össze, s jól szimbolizálja, hogy a szereplők élete, jövője csupán egy-egy hajszálon, zsinóron függ.

  Hebalon uralkodóját fia, Hal Tara herceg holtan találja. A herceg élete veszélybe kerül, így elmenekül. Útja során számtalan a múltját érintő fájdalmas igazsággal szembesül, s annak ellenére, hogy királyi vérből származik, rabszolgának öltözve kénytelen menekülni bizonytalan jövője felé. Ekkor megfogadja, hogy bosszút áll apja haláláért, ám útja során számos új felfedezést tesz az őszinteséggel, az emberekkel és meglepő módon a szerelemmel kapcsolatban.

Hossz: 88 perc
Műfaj: bábjáték, dráma, fantázia


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Anonymous 2006. Jan. 25. 10:08
Top


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.