BLUSH.hu Főoldal

Ágnes öcsénk

|
Oskar Roehler filmje a mai Németországot tárja elénk. A három nem mindennapi testvérről szóló film a boldogság felé vezető rögös utat, s az élet nehézségeit vetíti a nézők elé egy család megpróbáltatásai által.


  A mai német társadalomról rántja le a leplet Hans-Joerg, Werner és Agnes története. Nem mindennapi testvérek, életük egy romhalmaz, ám soha nem adják fel a harcot, s keresik a boldogság felé vezető utat.

  A könyvtárban dolgozó nimfomániás Hans-Joerg hatralmas libidójával üldözi az ártatlan diáklányokat, s kukkolással és erotikus filmek megtekintésével tölti minden idejét.

  Werner, aki látszólag Hans tökéletes ellentéte, sikeres politikus. Megvan mindene; egy csodálatos feleség, remek gyerekek, s egy gyönyörű ház. Ez azonban mind csak látszat, valójában családja már hosszú ideje szétesőben van. A magánsofőr, a hatalmas ház, s az állandó jólét melyben élnek nem teszi őket boldoggá. Nagyobbik fia mindent megtesz azért, hogy őrületbe kergesse, felesége pedig elutasító viselkedésével teszi tönkre életét.

  Na és persze ott van a harmadik testvér Agnes, aki neve ellenére az erősebbik nem képviselője. Agnes egy balul sikerült szerelmi viszony után belevetette magát az éjszakai életbe, s táncosként dolgozik éjszakai klubokban.

  S ha mindez magában még nem volna elég a bonyodalomhoz: a testvérek életét még különc apjuk iránt érzett szeretetük, s gyűlöletük ambivalens kettőssége is erősen befolyásolja. Bár a három fivér szinte mindenben különbözik, egy dologban azonban mindhárman megegyeznek; bármilyen tragikus is jelenlegi életük, nem adják fel a reményt, hogy megtalálják a boldogságot.

Hossz: 115 perc
Műfaj: dráma


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Anonymous 2006. Jan. 28. 13:03
Rossz Vidám Zavart Tégla Szerelmes
Top


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.