BLUSH.hu Főoldal

Büszkeség és balítélet

|
Bizonyára mindenki emlékszik még az elbűvölő, jóképű és sikeres Mr Darcyra, aki néhány éve dobogtatta meg Bridget Jones szívét. Íme újra eljött az ő ideje, s ismét készen áll arra, hogy világszerete nők millióit hódítsa meg tökéletességével.


  Joe Wright legújabb filmjében ugyanis újra színre lép Mr Darcy, bár valójában a hasonlóság csupán a főhősök nevére, na meg a különleges szerelmi szálra korlátozódik. Ez a film ugyanis nem Helen Fielding, hanem Jane Austin örökzöld regénye alapján készült, s különlegessége, hogy még megfilmesítése előtt sorozattá tették.

  Most azonban végre testet öltött az írónő tollából napvilágot látott eredeti történet is, mely a 18. századi vidéki Angliájának életébe enged bepillantást. Itt éli ugyanis mindennapjait a Bennet család, melynek öt leánygyermeke komoly fejfájást okoz a szülőknek, hiszen nem könnyű ennyi cserfes fiatal hölgynek rangos és jómódú férjet találni.

  Így hát megkezdődik a különleges férjvadászat, melynek első áldozata a fiatal és módos agglegény, Mr Bingley, aki éppen a szomszédba költözik, s nem sokkal követi őt a kissé dölyfösnek tűnő Mr Darcy, na meg néhány londoni barát és katonatiszt, akiknek felbukkanásával percről percre nő az izgalom a Bennet nővérek körében.

  Ám a bonyodalom még csak ekkor kezd kibontakozni a nemek közti félreértések, szerelmi csatározások következtében, és persze a legrosszabbkor befut egy nem várt házassági ajánlat is, mely végképp összekuszálja a szálakat.

  A legidősebb Bennet lányt, az éles nyelvű és talpraesett Elizabethet (Lizzyt) a mostanában olyannyira felkapott Keira Knightly alakítja, aki nem csak szerepe szerint okozott nehézségeket az embereknek. Nem sokkal a film forgatása előtt végzett ugyanis Domino szerepével, melynek eredményeként izmosra gyúrt felkarral és rövid hajjal érkezett a forgatásokra, nem kis fejtörést okozván a stábnak. Ám egy jó fodrász felvarrt póthajjal és egy jó díszlettervező kizárólag hosszú ujjú ruhákkal elegánsan megoldotta a problémát, s a film elkészültével semmi nem áll már azok útjába, akik szeretnék megelevenedni látni ezt a klasszikus mesét.

Műfaj: romantikus vígjáték
Hossz: 127 perc


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.