BLUSH.hu Főoldal

Első a szerelem

|
A két össze nem illő szerelmes megpróbáltatásairól szóló alkotás napjainkban játszódik, Manhattan nyüzsgő forgatagában. Rafi és David nem mindennapi nehézségeken megy keresztül, hogy áthidalja a szerelmük szigetén tátongó hatalmas szakadékot.


  Rafi (Uma Thurman), a 37 éves nemrég elvált fényképész producer összeismerkedik David-del (Bryan Greenberg). David mindössze 23 éves, most fejezte be egyetemi tanulmányait. De vajon mi történik, ha a mindent elsöprő szerelem szembekerül a szürke hétköznapok realitásával?

  Dr. Lisa Metzger (Meryl Streep), Rafi pszichológusa is tudomást szerez a kapcsolatról, s azon fáradozik, hogy segítsen Rafinak leküzdeni az intim kapcsolatokkal szemben táplált félelmeit. Nem kis bánatára kiderül, hogy Rafi különleges szerelme nem más, mint saját gyermeke, David.

  David és Rafi elé számtalan akadály gördül. Meg kell küzdeniük David anyjának konvencionális nézeteivel és elvárásaival, egész addigi világnézetükkel, s a közöttük álló mintegy tizennégy éves korkülönbséggel.

Szerelmük kezdetben ideálisnak tűnik, mindketten azt kapják, amire leginkább vágynak. David felnőtt szeretne lenni, s társa ebben megerősíti, Rafi pedig a válás fájdalmai ellen küzd, melyben David nyílt és energikus természete segíti őt.

Vonzalmuk, s szerelmük ellenére hamar ráébrednek, hogy a korkülönbség, s életvitelük nem egyeztethető össze. Míg a zsidó David még mindig nagyszüleivel él, a katolikus, vallását nem gyakorló Rafi gazdag családból származik, s a divatvilág magasabb köreiben mozog.

A szívszorító próbálkozások, a romantikus jelenetek, s a humor, mely minden mozdulatukban fellelhető, az egyik legszebb romantikus filmet varázsolja a nézők elé.

Hossz: 105 perc
Műfaj: romantikus vígjáték




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.