BLUSH.hu Főoldal
VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó
VII. Pécsi Országos Színházi TalálkozóÉvek óta az egyik legfontosabb esemény a Magyar Színházi Társság életében az immár 7. éve megrendezésre kerülő Pécsi Országos Színházi Találkozó. A Június 7-16. közötti rendezvényre Dömölky János vezetésével válogatta össze a zsűri az elmúlt év legszínvonalasabbnak tartott darabjait, s a versenyprogramon kívül meghirdetett OFF fesztivál is komplett programot kínál az érdeklődőknek.


tovább »
Ötéves a Mammut Színház
Ötéves a Mammut SzínházA Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ idén is megrendezi nagysikerű rendezvénysorozatát, ezzel is hozzájárulva a budai oldal kulturális életének színesebbé tételéhez. Az ötödik születésnapját ünneplő Mammut Színház színpadán az elmúlt évek legsikeresebb előadásai mellett új prózai és zenés produkciókat is láthat a közönség. A hat előadásból álló programsorozatnak kezdetektől fogva a Mammut II. épületének IV. emeletén található Kaméleon Club ad otthont, ahol az ingyenes welcome drink mellett klimatizált nézőtér várja a közönséget estéről estére.


tovább »
Carmen- Utazás a tánc csodálatos világában
Carmen- Utazás a tánc csodálatos világábanA tavalyi nagy sikerű előadássorozatra való tekintettel idén újra ellátogat hazánkba Vadim Jelizarov Táncszínházi társulata, hogy Bizet Carmenjét és produkcióik legjavát megmutathassák a magyar közönségnek.


tovább »
Farsang
FarsangBár hamarosan vége felé közeledik a farsangi mulatságok és bálok időszaka, mégis jó szívvel ajánljuk még a tavasz megérkezése előtt a Farsang című Caragiale darabot, mely méltó búcsúztatása lehet a komor és kissé hosszúra nyúlt télnek.


tovább »
Yamato
YamatoA Yamato társulat idén immáron hetedik alkalommal érkezik Magyarországra, s a tagok elmondása alapján az évek során annyira megkedvelték országunkat, hogy semmiféleképpen sem hagynák ki turnéjuk eme állomását.


tovább »
A salemi boszorkányok
A salemi boszorkányokA Pesti Magyar Színház Színiakadémiájának végzős hallgatói január végén mutatják be vizsgaelőadásukat. Választásuk Arthur Miller, a XX. század egyik legjelentősebb drámaírójának díjnyertes és örökérvényű darabjára esett, mely az 1692-es salemi boszorkányperek történetén alapul.


tovább »
Castel Felice
Castel Felice2005. december 18-án mutatták be a Radnóti Színházban Hamvai Kornél darbaját, a Castel Felice-t, mely nyolc magyar kivándorló megpróbáltatásain és múltján keresztül jellemzi Magyarország 1950-es évek beli politikai és társadalmi viszontgaságait.


tovább »
Rómeó és Júlia
Rómeó és JúliaA Budapesti Operett Szinházban 2006. január 23-án lesz két éve, hogy bemutatták a nagy sikerű, Rómeó és Júlia című musicalt. Az előadás sikere töretlen, s ha valaki meg szeretné nézni, érdemes a jegyekről jó előre gondoskodni.


tovább »
Árpád népe
Árpád népeSzörényi Levente legújabb monumentális alkotása, mely a XI. századi misztikus középkori Magyarország helyzetét, problémáit és történelmi eseményeit tárja elénk. Egyfajta misztikus opera, mely népünk néhol rejtélyes múltjában segíti eligazodásunkat.


tovább »
Azt meséld el, Pista!
Azt meséld el, Pista!"Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, mesélni kezdené - olykor felállna - az életét, azután megint eltűnne?"


tovább »
Karneválvégi éjszaka
Karneválvégi éjszaka"Sokan mondják, hogy választékosnak kell lenni, emelkedettnek, tekintettel kell lenni a közönségre; véleményem szerint akkor vagyok rá igazán tekintettel, ha a puszta és leplezetlen igazságot tárom föl előtte" /Carlo Goldoni/


tovább »






2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.