BLUSH.hu Főoldal

Castel Felice

|
2005. december 18-án mutatták be a Radnóti Színházban Hamvai Kornél darbaját, a Castel Felice-t, mely nyolc magyar kivándorló megpróbáltatásain és múltján keresztül jellemzi Magyarország 1950-es évek beli politikai és társadalmi viszontgaságait.


  A Castel Felice (Boldog Vár), egy a valóságban is létező gőzös hajó neve, mely 1930-as megszületése után több, mint 100000 kivándorlót utaztatott, az új hazába, a lehetőségek földjére: Ausztráliába, mely a második világháború Európáját tekintve valóságos Kánaán tűnhetett fel a kiutazók szemében.

   A történet szerint a Castel Felicén, 1958 októberében nyolc magyar utazik Ausztrália partjai felé. Négy férfi és négy nő veti minden reményét az ismeretlenbe: van ki gyermekei miatt hagyja hátra az óhazát, van ki az álmait kergeti, s van kit a múltja kerget az új élet felé. Az egy hónapig tartó út alatt közös pontot keresnek egymásban, szerelmesek lesznek, szimatolnak, mellébeszélnek, nevetnivalóan esendőek és kegyetlenek, boldogok és mégis szorongnak egyszerre. Hazájukat maguk mögött hagyván, abban a furcsa állapotban keresik önmagukat, amikor is pontosan érzik, hogy nem tartoznak sehová sem. Amikor kiderül, hogy nemcsak a saját múltjukat hozták magukkal, hanem egymás múltját is, egy régvolt gyilkosság nyomán megindul a hajtóvadászat... és egymástól menekülnének a menekülők, de már nincsen hová.

  Néhol szórakoztató, néhol romantikus, néhol pedig szomorú, ám minden esetben mélyreható ez a darab, melyet Valló Péter rendezésében tekinthetünk meg a színpadon. Sivár világ és boldog jövőkép, remények és reménytelenség, álmok és kegyvesztettség, árulás és hazaszeretet, életigenlés és öngyilkosságok kettősségében tárul fel előttünk a nyolc utazó élete: jelen, múltja és jövője.

SZEREPLŐK:

FÉRFI:                                Szervét Tibor

NŐ:                                   Szávai Viktória

SZEMÜVEGES:                     Szombathy Gyula

HÖLGY:                              Kováts Adél

ÖREGEMBER:                       Bálint András

ÖREGASSZONY:                  Csomós Mari

VÁNDOR:                           Márton András

SZÉPSÉG:                           Marjai Virág

Előadás helyszíne: Radnóti Színház
Előadások időpontja: január 8. 13. 20. 21. 29. 31
                             február 4. 8. 17. 28.


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.