BLUSH.hu Főoldal

Yamato

|
A Yamato társulat idén immáron hetedik alkalommal érkezik Magyarországra, s a tagok elmondása alapján az évek során annyira megkedvelték országunkat, hogy semmiféleképpen sem hagynák ki turnéjuk eme állomását.


  Ezt a lelkesedést igazolván, pedig tavaly még új produkciójuk bemutatásának helyéül, s egyben turnéjuk legelső helyszíneként is minket választottak. S bár idén sajnos nem mi láthatjuk az új műsor premierjét, mégsem kell nélkülöznünk a szinte már hagyománnyá vált műsort.

A Yamato társulatot 1993-ban Masa Ogawa alapította Nara-ban, amely város a keleti hagyomány szerint a Japán kultúra bölcsője is. Jelenleg azonban Asuka faluban élnek és dolgoznak. Különlegességük, hogy művészetük és egyben zenéjük alapja a japán tradicionális hangszerek használata.

  Ezeknek a Wadaiko doboknak, na meg más különféle stílusú, méretű és életkorú (néha több, mint 400 évesek a hangszereknek) köszönhetik fantasztikus világsikerüket, mely több, mint 10 éve töretlenül tart. Előadásaikban a dob ősi ritmusa egyszer a szívdobogás hangját, mint az élet lüktetését imitálja, másszor pedig az eső halk csepegésének zenéjével nyugtatja meg az idegeket.

  A Yamato dobosai több mint 900 előadásban több tucat országban (Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Indonéziában és Szingapúrban, Dél-Amerikában és Európában) mutatták be előadásaikat, ez  idáig több mint egymillió ember előtt.

Előadás helyszíne: Budapest Kongresszusi Központ
                         Cím: 1124 Budapest Jagelló út 1-3.
Előadás ideje: 2006. február 15. 16. 17. 18

 


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.