BLUSH.hu Főoldal

Carmen- Utazás a tánc csodálatos világában

|
A tavalyi nagy sikerű előadássorozatra való tekintettel idén újra ellátogat hazánkba Vadim Jelizarov Táncszínházi társulata, hogy Bizet Carmenjét és produkcióik legjavát megmutathassák a magyar közönségnek.


  A Vadim Jelizarov Táncszínház előadása káprázatos, sodró lendületű és rendkívül professzionális. Jeleneteikben szervesen ötvöződnek a klasszikus és modern balett, a néptánc és a sztepp, valamint a jazz és a társastánc elemei. A színpadi megjelenítés teljesen új formáját hozták létre és talán nem túlzás azt állítani, hogy merőben új koreográfiát képviselnek.

  A társulat a Victoria sport-tánccsoportból nőtt ki. Művészeik magas szakmai tudása alapozta meg a Táncszínházat, amely szinte forradalmasította a klasszikus társastánc szabályait. Retro számaik varázslatosak. Legfrissebb koreográfiáik olyan világirodalmi művekből és világklasszis zenei darabokból táplálkoznak, mint a Carmen, Pygmalion, A párizsi Notre Dame és A szerelem története. Ezekben a művekben fontos szempont a tisztán érthető cselekmény, amely láttán a néző együtt él a darabbal, megérti és átérzi mindazt, ami a színpadon történik.

  Az együttes tagjai korábban Ukrajna és Oroszország kiemelkedő sportolói voltak, többen világbajnokok, számosan nemzetközi díjak büszke tulajdonosai. Turnéztak Németországban, Svájcban, Belgiumban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban és Izraelben. Szereplői voltak Cannes művészeti programjainak, élvezhették őket a híres berlini Friedrichsstadtpalace színpadán. Múlt év februárjában Las Vegas vendégeit kápráztatták el több héten át, áprilisban pedig már Magyarország hat városában szerepeltek.

A műsor első részében a Carmen ismert történetét láthatjuk táncban elbeszélve G. Bizet és R. Scsedrin örökzöld klasszikus zenéjére először született olyan színpadi előadás, amelynek alapjául a társastánc stílusa és technikája szolgál. Merime kedvenc regényének Jelizarov-féle, merőben új interpretációját először a Szevasztopoli Táncszínház mutatta
A műsor második részében a Fantastic Show produkcióban már tavaly megcsodált számok legjavát láthatjuk viszont, címszavakban.: Bécsi keringő, Retro, Szoknya, Rock and roll, Quickstep, Manöken, Keleti tánc, Mambo, stb.

Az előadások időpontjai és helyszínei:
 07. Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
 08. Szombathely,  Művelődési és Sportház
 09. Bratislava, vagy szabadnap
 10. Budapest, Erkel Színház
 11. Budapest, Erkel Színház
 12. Eger, Sportcsarnok
 13. Miskolc, Sportcsarnok
Jegyárak: 7.900,-, 5.900,-, 4.900,-, 2.900,- Ft


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.