BLUSH.hu Főoldal
A természet patikája
A természet patikájaA nyugati orvoslás fejlődésével egyre inkább eltűntek házi patikánkból a gyógynövények. Teljesen azonban soha nem merültek feledésbe, s nagyszüleink receptjeit ma is használhatjuk. A modern gyógyszerek alaposabb megismerésének köszönhetően, felismerve azok számtalan mellékhatását, egyre többen térnek vissza a hagyományos orvosláshoz.


tovább »
Gyógyítás a fény erejével
Gyógyítás a fény erejévelA napfény éltető ereje fontos szerepet játszik az emberi szervezet folyamatainak irányításában. Befolyásolja a bőr vitamintermelését, a pigmentfoltok kialakulását és alvási ciklusunkat is, sőt még hangulatunkra és vitalitásunkra is erősen rányomhatja bélyegét, ha sokáig nélkülöznünk kell.


tovább »
Gyógyítás a virágok erejével
Gyógyítás a virágok erejévelMegannyi terápiás módszer létezik, melyek egytől egyig a természet varázslatos patikájával helyettesítik a kemikáliákat. Edward Bach gyógyító virágterápiája is a homeopátiás módszerekhez hasonló elven működik.


tovább »
A táplálék kiegészítők fontossága
A táplálék kiegészítők fontosságaA génmódosított növények, a mesterséges segédanyagok miatt ma már kevesebb hasznos összetevőt tartalmaznak táplálékaink. A táplálék kiegészítők fontos szerepet játszanak abban, hogy a mindennapokban könnyedén megőrizhessük egészségünket, karcsúságunkat vagy szépségünket.


tovább »
Kérdések és válaszok az emlő plasztikája kapcsán
Kérdések és válaszok az emlő plasztikája kapcsán Sok a kérdés, kétely, előítélet, tévhit és bizonytalanság a női mellek plasztikai műtétjeivel kapcsolatban. Vegyük sorra a plasztikai sebészek által végzett beavatkozásokat, és oszlassuk el ezen tévhitek, előítéletek és alaptalan félelmek népes táborát!


tovább »
Drágakő terápia
Drágakő terápiaEgyre több, a természet kincseit felhasználó terápiás módszer lát napvilágot. Visszatérve a régi korok és kultúrák világához, mi magunk is megtalálhatjuk a megfelelő, kíméletes gyógymódot testi és lelki problémáinkra.


tovább »
Probiotikumok, az egészség védőbástyái
Probiotikumok, az egészség védőbástyáiHosszú évekkel ezelőtt az orvostudomány még nem volt vele tisztában, hogy az egészség egyik alapköve a helyesen működő bélflóra. Ma már azonban egyre több készítmény célozza meg szervezetünk e részének gyógyítását.


tovább »
Lisztérzékenyek diétája
Lisztérzékenyek diétájaA lisztérzékenység egy autoimmun betegség, mely sokakat kényszerít szinte teljes életmódváltásra. Ez a váltás azonban általában inkább szükségszerű, hiszen az efféle étrend egy nem lisztérzékeny számára egyáltalán nem biztosít elegendő vitamin és ásványianyag bevitelt.


tovább »
Az alkohol mámora
Az alkohol mámoraA magyar kultúrában eddig is nagy jelentőség jutott az alkoholfogyasztás tradícióijának, melyet bár egész évben éltetnek a szeszek kedvelői, az ünnepek tájékán mégis egyenesen virágzásnak indul!


tovább »
Gyógyító energiák
Gyógyító energiákVajon hogyan lehet az, hogy egyes emberek egyszerű kézrátétellel is képesek gyógyulást előidézni? A bioneregia ad választ a kérdésre. Egyre több természetgyógyász alkalmazza nagy sikerrel akkor is, amikor mások már feladták a küzdelmet.


tovább »
Álmatlan éjszakák
Álmatlan éjszakákHazánkban is sok embert érint a horkolás problémája. Egyeseket közvetlenül, mások pedig partnerük problémája miatt képtelenek nyugodt alvással tölteni az éjszakát. Több módszer is rendelkezésre áll a probléma okának felderítésére.


tovább »
Küzdelem a migrén ellen
Küzdelem a migrén ellenA fejfájás nem éppen kellemes érzését mindenki jól ismeri. Főként a nőket érinti a probléma, életkortól függetlenül bármikor jelentkezhet. Számtalan oka lehet, az egyszerű túlterheltségtől egészen a mindennapos stresszig.


tovább »
Hapci!
Hapci!Sajnos az allergiáról beszélni mindig aktuális. Különösen azért, mert az allergiás betegek száma az utóbbi évtizedben jelentős növekedést mutat. Egyes országokban a betegek száma a 20 %-ot is eléri.(Magyarországon becslések szerint a lakosság 1/3-a érintett.)


tovább »
Ételek és allergia
Ételek és allergiaBizonyos ételek szinte teljesen váratlanul allergiás reakciót válthatnak ki. Egy egyszerű bőrpíren keresztül egészen a komoly gyomorproblémákig. Az ételallergia veszélyesebb tünetei elkerülhetők, illetve kialakulását követően sem kezelhetetlenek.


tovább »
Életerőt adó ásványi anyagok
Életerőt adó ásványi anyagokBár a reklámok leginkább azt sugallják, a vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk helyes működéséhez, az ásványi anyagok legalább ilyen fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében. Olykor nem elegendő a mindennapi étkezéssel elfogyasztott ásványi anyag mennyiség, s a hiányt egyéb készítményekkel is pótolni kell.


tovább »
Éltető vitaminok
Éltető vitaminokAz ősz beköszöntével egyre inkább előtérbe kerülnek az egészség megőrzésére szolgáló készítmények. A vitaminok, melyek mindennapi életünkben fontos szerepet játszanak, kiemelt fontosságúak ebben az időszakban. Segítenek ugyanis az őszi betegségek; az influenza, a torokfájás megelőzésében, az immunrendszer erősítésében.


tovább »
Az E-számok titkai
Az E-számok titkaiSzinte mindenki olvasta már életében legalább egyszer az élelmiszerek csomagolásán található összetevők listáját, s így találkozott a rejtélyes E-számokkal. De vajon mit jelentenek a titokzatos kódok, és ártalmasak lehetnek-e az emberi szervezetre?


tovább »
Kíméletes gyógyulás színterápiával
Kíméletes gyógyulás színterápiávalEgyre több természetes gyógymóddal találkozhatunk, melyek kivétel nélkül kíméletesen, a szervezet károsodása nélkül nyújtanak segítséget. A színterápia egy újabb módszer a test és lélek egyensúlyának megteremtésére.


tovább »
Ayurvéda: egészség és harmónia
Ayurvéda: egészség és harmóniaAz ayurvéda évezredek viharait túlélve ma is az egyik legnépszerűbb alternatív gyógyászati módszer. India ősi kincse ez, melyet a mai Európában is mintegy 2800 szakorvos és több mint 6000 asszisztens alkalmaz önmagában, vagy a modern gyógyászat kiegészítő eszközeként.


tovább »
Aromaterápia
AromaterápiaAz utóbbi néhány évben egyre több bio terméket árusító bolt és homeopátiás patika nyílik meg hazánkban. Ez nem véletlen, hiszen napjainkban egyre több neves orvos tollából születik meg a gyógyszerek mellékhatásait bíráló könyv, és a vitaminok, ásványi anyagok jó hatását megerősítő sajtóanyag.


tovább »
Mindennapi intim higiénia
Mindennapi intim higiéniaBár sokan szépségápolási szerként tekintenek az intim lemosókra, s egyéb intim tisztálkodási szerekre, a valóságban azonban ennél jóval többről van szó, hiszen komoly egészségügyi problémákat okozhat ezen területek elhanyagolása vagy nem megfelelő ápolása.


tovább »
Önkontroll?!
Önkontroll?!Magyarországon az emlőrák a leggyakoribb és legtöbb halálesetért felelős rosszindulatú betegség a nők körében. Évente mintegy 2500-an halnak meg emlőrákban és kb. 4-5 000 új esetet diagnosztizálnak. A betegség kimenetele elsősorban a korai felismeréstől függ. Mit tehetünk saját egészségünk érdekében? Hogyan és mikor vizsgáljuk Magunkat? Mit tegyünk, ha csomót tapintunk mellünkben?


tovább »


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.