BLUSH.hu Főoldal
A hízlaló stressz
A hízlaló stresszDe vajon miért hízlal a stressz? Tény, hogy az állandó stressz vastagít, különösen középtájon. Utánanéztünk, mi az oka a has körül felgyülemlő zsiradéknak, és hogyan vehetjük fel a harcot a lelkünkből fakadó hízás ellen.


tovább »
Spinning- a zenés edzésforma
Spinning- a zenés edzésformaBár már közeleg a tavasz, még javában tart a hideg idő, így legtöbben igyekszünk olyan mozgásformát választani, mely nemcsak erősít és fogyaszt, de edzőteremben is elvégezhető. A Spinning tökéletes módja az erősítésnek és az alakformálásnak, mely a bikiniszezon közeledtével egyre sürgetőbb probléma.


tovább »
Forró kikapcsolódás a szaunában
Forró kikapcsolódás a szaunábanFinnországban szinte kötelező a szaunázás, szinte alig találni olyan házat, amelyben ne lenne legalább egy hőkamra. A szaunázás azonban több mint egyszerű kikapcsolódás; felfrissít, méregtelenít, és erőt ad a szürke hétköznapokban.


tovább »
Jógaeszközökkel a belső békéért
Jógaeszközökkel a belső békéért Rohanó és stresszes világunkban egyre nagyobb érték az egészség, a nyugalom és a csend, melynek megteremtésében és megőrzésében manapság a jógának is egyre nagyobb szerep jut. A biztonságos és pontos mozdulatok végzéséhez azonban ajánlott lehet néhány speciális eszköz használata.


tovább »
Wellness kezelések
Wellness kezelésekFittness, wellness, spa - néhány éve még nem ismertük e szavak jelentését, ma azonban egyre többen fordítanak figyelmet egészségük, és jó közérzetük megőrzésére, így életünk fontos részévé váltak az új kifejezések.


tovább »
Hypoxitréning
HypoxitréningA Hypoxitréning merőben eltér a hagyományos zsírégető módszerektől, hiszen már az edzés során használt gépezet is egyfajta utópisztikus űrhajóra emlékeztet. Azonban a látszat ne riasszon el senkit, ez az edzésmódszer nem csak hatékony, de a szívfrekvencia ellenőrzés segítségével biztonságérzetet is ad a fogyni vágyóknak.


tovább »
Alexander módszer
Alexander módszerA nagyjából egy évszázados múltra visszatekintő módszer viszonylag újnak számít a mozgáskultúra világában, ám a szakértők szerint hatékonyságát tekintve könnyedén felveszi a versenyt az ősi keleti mozgásformákkal.


tovább »
Éltető gyógyvizek
Éltető gyógyvizekA víz az élet forrása; állat, növény, s ember számára egyaránt nélkülözhetetlen az életben maradáshoz, ám ha ez a csodás nedű gyógyhatással is bír, akkor még értékesebbé válhat számunkra, és sikeresen használhatjuk mind egészségünk, mind szépségünk megőrzéséhez.


tovább »
Makrobiotikus diéta
Makrobiotikus diétaElőször az ötvenes évek Franciaországában jelent meg, s aratott hatalmas sikereket a zen buddhista George Oshawa által bevezetett harmónián alapuló diéta, mely merőben eltér a ma megszokott fogyókúrás módszerektől, s az ősi kínai Jin-Jang elven alapul.


tovább »
A diéta a vérünkben van!
A diéta a vérünkben van!Bár egyesek kételkednek benne, mások már több tíz kilótól szabadultak meg segítségével. A vércsoport diéta nem csak fogyókúra, de az egészségesebb táplálkozás alapköve is, mely az egyes csoportokhoz tartozó emberek hasonlóságára épül.


tovább »
A túlsúly csapdái
A túlsúly csapdáiManapság már sajnos a hazai lakosság mintegy fele küzd a túlsúly problémájával, s veti magát alá a különböző, divatos fogyókúráknak. A diéták többsége hangzatos, sőt, olykor eredményes is, azonban számtalan tévhit hátráltatja a plusz kilók leadását.


tovább »
Pilates: egy tréning mindenkinek
Pilates: egy tréning mindenkinekA mintegy száz éve kifejlesztett, zenére végzett mozgássor nemcsak a test karbantartására szolgál, nagyszerű kikapcsolódást is jelent. Minden fontos izmot megmozgat, formálja az alakot, s mindeközben az általános közérzetet is javítja.


tovább »
Aquafitnesz- A gyógyhatású sport
Aquafitnesz- A gyógyhatású sportSokaknak a hétköznapi rohanásban nem marad ideje- vagy éppen energiája egy kiadós edzésre. Erre nyújt megoldást az aquafitnesz, mely a mozgásigény kielégítésén kívül gyógyító hatással is bír.


tovább »
Egészséges diéta testkontrollal
Egészséges diéta testkontrollalSzámos fogyókúrás módszer közül választhat az, aki szeretne megszabadulni plusz kilóitól, azonban kevés olyan kipróbált, évtizedeken át népszerű diéta akad, mint a testkontroll. A bevált, régi módszer nem csupán a súlyfelesleg leadásában, de a szervezet méregtelenítésében is fontos szerepet kap.


tovább »
A szénhidrát száműzője: Dr. Atkins
A szénhidrát száműzője: Dr. AtkinsHónapról hónapra újabb diéták kerülnek terítékre, melyek eredményessége legtöbb esetben kétségbe vonható, ráadásul a szervezetet is nagy mértékben megterheli. Dr. Atkins diétája eltér a legtöbb fogyókúrás módszertől, s talán éppen ebben rejlik sikere.


tovább »
Masszázs lávakövekkel
Masszázs lávakövekkelRohanó világban élünk, egyre gyorsabban és gyorsabban; stresszel teli életmódunknak helytelen táplálkozásunknak és a rossz levegőnek súlyos hatásai vannak testünkre, s talán éppen ezek a felgyorsult folyamatok nyitották fel szemünket...


tovább »
Igazi felfrissülés méregtelenítéssel
Igazi felfrissülés méregtelenítésselTévedés lenne azt hinni, hogy csupán a tavasz, a megújulás időszaka lehet alkalmas a "nagytakarításra". Az év minden hónapjában érdemes figyelmet fordítani szervezetünkre, s eltávolítani a mindennapokban felhalmozódott méreganyagokat.


tovább »
Agy-fogyó
Agy-fogyóVajon a testalkatunk az agyunkban dől el? Létezik mentális fogyókúra? Nem, sajnos nem olyan egyszerű, hogy arra gondolunk: "karcsú szeretnék lenni", s ettől mindjárt el is tűnnek a zsírpárnák. A puszta gondolat kevés. Az viszont lehetséges, hogy karcsúra hipnotizáljuk magunkat. Ehhez azonban ismernünk kell a hipnózis módszereit...


tovább »
Zölden szebb az élet
Zölden szebb az életAhogyan Paul McCartney mondta: "Ha a vágóhidaknak üvegfala volna, mindenki vegetariánus lenne". Legyen szó akár az állatok védelméről, akár hitbeli meggyőződésről, vagy egyszerűen a zöldségek és gyümölcsök szeretetéről, a zöld életmód egészséges és mindenki számára ajánlott.


tovább »
Húsbavágó kérdés II.
Húsbavágó kérdés II.A fogyókúra sohasem egyszerű, hatalmas kitartást, lelki erőt és elszántságot igényel. Azonban ahhoz, hogy sikeres legyen, s időszakát örömtelibbnek érezzük, fontos megfogadnunk néhány tanácsot. Íme néhány tipp, mely segítséget nyújthat a nehéz pillanatokban!


tovább »
Húsbavágó kérdés I.
Húsbavágó kérdés I.Azokhoz szólok most, akiknek ez valóban húsbavágó kérdés; akiknek lefogyni nem egy-két hetes vacsoramentességet jelent; akik sokat próbálták, vagy akik még meg sem próbálták, mondván: „nekem ez úgysem megy”.


tovább »
Jóga-Harmónia a mindennapokban
Jóga-Harmónia a mindennapokbanRohanó, stresszes világunkban szinte nincs olyan ember, aki ne tenne meg bármit néhány órányi csendért, nyugalomért, lazításért, a hőn áhított harmónia megteremtéséért. A jóga bármilyen életkorban elkezdhető, s tökéletes segítséget nyújt a környezetünkkel és önmagunkkal való sikeres együttélésben.


tovább »
A nikotin rabságában
A nikotin rabságábanHazánkban naponta több millió ember kezdi napját füstfelhőben úszva. A dohányzás nem csupán a nikotinfüggő emberek életét keseríti meg, de a környezetükben élők egészségét is veszélyezteti.


tovább »
A karcsúság piacán
A karcsúság piacánA plakátokról, a televízió képernyőjéről, a magazinok címlapjáról hihetetlenül sovány, tökéletes alakkal rendelkező modellek pillantanak ránk. A soványság divatja az utóbbi néhány évben hazánkat is elérte.


tovább »


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.