BLUSH.hu Főoldal

Az igazság fogságában

|
Atom Egoyan, a különös nevű, egyiptomi származású rendező, a vintage jegyében, egy az ötvenes évek Amerikájának hangulatát elénk varázsoló filmmel rukkolt elő. A hollywood-i álomgyár újabb terméke ezúttal sem okozhat csalódást a nézőknek.


  Az ötvenes évek Amerikájában hatalmas kultusza van a televíziózásnak, Lanny Morris (Kevin Bacon) és Vince Collins (Colin Firth) pedig a korszak ünnepelt sztárjai.  Lanny, aki az amerikai lazaságot testesíti meg, s Vince, aki az angol eleganciát képviseli, kitűnő komikus duót alkot, s mindig nagy sikerrel szórakoztatja a közönséget jótékonysági gáláikon.

  A televíziós adások ünnepelt csillagai nem csak a nők érdeklődését kelti fel, az ismert New York-i gengszter, Sally Sanmarco (Maury Chaykin) mindent megad a két komikusnak, hogy zavartalanul népszerűsíthessék vendéglátóipari egységeit, s Lanny inasa, Reuben is mindig rendelkezésre áll, hogy életük gondtalan legyen. 

  A siker, s a gondtalan élet azonban nem tart sokáig. A népszerű komikusok hotelszobájában egy vonzó fiatal nő, Maureen holttestére bukkannak. Bár mindkettőjük rendíthetetlen alibivel rendelkezik, s a nyomozás során a hatóság is rendkívül segítőkésznek bizonyul, az addig verhetetlen duó karrierje derékba törik, és soha többé nem vállalnak közös fellépést.

  Több mint egy évtizeddel később az eset még mindig nagy port kavar. A fiatal és törekvő újságírónő Karen O'Connor elhatározza, hogy fényt derít az igazságra, s könyvet ír a népszerű komikusok életéről. Karen kiadója egymillió dolláros tiszteletdíjat ajánl fel Vince Collins-nak közreműködéséért, így megkezdődik a közös munka.

  A fiatal újságírónő egyre jobban elmélyed Vince és Lanny hazugságokkal burkolt világában. A könyv elkészülte után Lanny is feltűnik, hogy ellenőrizze a sztorit. Karen lassan beleszeret a férfiba, de idő közben rájön, a két komikus elválásának komoly okai voltak, melyekről valószínűleg csak a halott lány tudott…

Hossz: 108 perc
Műfaj: dráma



Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Anonymous 2006. Jan. 30. 09:46
Top


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.