BLUSH.hu Főoldal

Szoknya minden alkalomra!

|
Idén ősszel hódítanak a hipernőies vonalak! Míg azonban egyes divattervezők a Viktória-korabeli Angliát megidézvén csempészik kreációikba a nőies sziluetteket, addig mások Hitchcock drámai hősnőit mintázzák alakra simuló szoknyáikkal, lehelletvékony kesztyűikkel, csillogó gyöngysoraikkal.


  Mindegy azonban milyen kort idéznek ezen az ősszel a nagy divatházak; egyetlen dolog minden kollekcióban ott díszeleg: Ez pedig a szoknya, mely idén különleges jelentőséggel bír, egyfajta üzenet a világ hölgyei felé.
  Minden kultúrában, már az ókor óta hatalmas szerep jutott ennek a ruhadarabnak, melyet bár eleinte férfiak is viseltek, az évszázadok alatt mégis (a világ számos részén kivéve például Skócia vagy Hawaii) női privilégiummá vált. Olyannyira, hogy a lányok és asszonyok számára elképzelhetetlenné vált, hogy akár csak a lovagláshoz is, de nadrágot hordjanak. Sőt ha egy hölgy nadrágban jelent meg az utcán, még a letartóztatás procedúráját sem kerülhette el hoszzú évszázadokon keresztül. Azonban a 19. században megtörni látszott a jég, ugyanis lelkes szüfrazsetek hada bújtatta nadrágokbaformás idomait  rendszer elleni lázadásuk, s női egyenjogúságuk jelképeként . Azóta már letűntek ezek a magasztos eszmék a nadrághordás egéről, azonban az elférfiasodó női társadalomnak mára újabb jelképe született: mégpedig a szoknya!
  Idén a divatvilág nagyjai szerint sem szégyen szoknyát hordani, megmutatni a bokát, a térdet (vagy szélsőséges esetben az "ágyékhajlatot"), megmutatni törékenységünket és nőiességünket! Megalkotni az új nőideált, aki lehet bár tanult, művelt és vezető beosztásban dolgozó, mégis ízig-vérig nő!
  Bár minden alkaton másképp mutatnak a különböző fazonú darabok: a fiús alkatnak tökéletesen kedvez a hagymaszoknya, a vékony nőkön formás lehet egy testhez simuló deréknál hangsúlyosabb darab, míg a teltebb idomú hölgyeken a karcsúsított fazon áll igazán jól.
  Mi azonban igyekeztünk megtalálni azt a fazont, mely a legtöbbünkön jól mutat. S ha már megtaláltuk a megfelelő stílust, mindjárt négy szoknyát is felsorakoztatunk belőle, hogy mindenki találjon közöttük alkalomhoz illő darabot!

Munkahelyre:

kardigán: Mango, bross: Promod, szoknya: Topshop, nyaklánc: Nikki Geula, táska: Promod, napszemüveg: Mango, cipő: Promod

Találkára:

dzseki: Mango, szoknya: Chloé, karkötők: Lee Angel, táska: Luella, szandál: Alexander McQueen, sál: Promod

Kávézáshoz:

farmer dzseki: Mango, patchwork szoknya: Marc by Marc Jacobs, táska: Promod, sál: Burberry Prorsum, fülbevaló: Mango, csizma: Promod

Elegáns alkalmakra:

felső: Anna Sui, szoknya: Viktor&Rolf, táska: Marc Jacobs, fülbevaló: Lee Angel, sál: Promod, cipő: Miu MIu, karkötő: Lee Angel
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.