BLUSH.hu Főoldal

Fordulópont a divatban

|
Bár lassacskán, s akadozva érkezett, mégis mint évről-évre, idén is beköszöntött a tavasz, magával hozván a jó időt, a természet újjáéledését és a változás szelét... már ami a divatot illeti. Hiszen ez a tavasz is igazi "fordulópontot" jelent a ruhák és a trend világában, még ha nem is a szó legszorosabb értelmében vett pálfordulásról van szó.


   Idén ugyanis újra hódít a tánc és a balett őrülete, melyből ismét futotta egy szezonális trendre. Persze láttunk mi már tütüt Sarah Jessica Parkeren, aki olyan elegánsan és mégis olyan lazán birtokolta ezt a darabot, hogy rögtön kultuszt teremtett a kis balettszoknyának. Idén azonban mégis kicsit más a helyzet, hiszen nem a new yorki divatkirálynő, hanem a megújulóművész pophercegnő teremtett divatot. Madonna már számos alkalommal hökkentette meg rajongóit újabb és újabb arculatváltásaival, ebben az évben azonban meglepő módon nem hozott újdonságot, ellenben visszanyúlt a 80-as évek stílusához, s gyökeréhez a baletthez, melynek különleges egyvelege Madonnának hála már a nagy tervezők tavaszi kollekciójában is visszaköszön.

  Bizonyára mindenki számára ismerős a klip, amelyben Madonna egy falatnyi tornadresszben és egy lábszárközépig érő harisnyában gyakorol egy próbateremben, s dübörögteti "diszkós" magnóját. A kép úgy tűnik olyannyira megragadta a tervezők fantáziáját, hogy a tavaszi kifutókon is viszontláthatjuk ezt a próbatermi hangulatot. Selyem és jersey lenge szoknyák, balerina cipők, mell alatt megkötött blúzok, lábszárvédők, rétegeltség, halvány rózsás árnyalatú ruhák és fémesen csillogó kiegészítők jellemzik a trendet, melynek néhány darabját már a napokban beszerezhetjük a népszerűbb üzletekben.

  1. Marc by Marc Jacobs fekete-rózsaszín ruha, 2. Promod karkötő, 3. Matthew Williamson öv, 4. Bebe kötött boleró, 5. Promod napszemüveg, 6. Kerek orrú Mexx karaktercipő, 7. Rick Owens atléta jellegű top, 8. Promod lánc, 9. Fekete jersey ruha Marc by Marc Jacobs, 10. Mélyen dekoltált Bebe felső, 11. Hollywould balerinacipő, 12. Fekete dressz: Marc by Marc Jacobs
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.