BLUSH.hu Főoldal

Alapozás felsőfokon

|
Alapozás felsőfokon
Sajnos csak kevés nőnek adatik meg a tökéletes, hibátlan arcbőr, de még nekik is ajánlott apróbb hibáikat s bőrük egyenetlenségeit elkendőzvén valamilyen alapozót használni; a többieknek azonban szinte kötelező, s bárki, akit már sminkelt profi szakember beláthatja, hogy egy alapozó csodákra lehet képes, ha jól használják. Ehhez szeretnénk nektek segítséget nyújtani az alapszabályok leírásával, s néhány profi smink trükkel:


A választás:                                                                                    

1. Soha ne a kezünkön próbáljuk ki az alapozót,  mert a kézfej bőre sötétebb az arc bőrénél.

2. Alapozó vásárlásakor mindig legyen kéznél egy kis tükör, s az alapozót ellenőrizzük természetes fénynél is.

3. Egy alapozó nem felel meg egész évben, hiszen például nyáron sötétebb az arc bőre: így minden évszakban igyekezzünk az arcbőrünk színéhez leginkább harmonizáló alapozót használni.

4. Alapozónk télen és nyáron egyaránt rendelkezzen a megfelelő uv szűrő védelemmel, hiszen a téli uv sugárzás is jelentős lehet arcunk érzékeny bőrének.

Az alapozó használata (lépésről-lépésre):

1. A legjobb hatás elérése érdekében az arcot először mindig alaposan tisztítsuk meg, s ne feledkezzünk el az arcápolás további lépéseiről sem (tisztítás, tonizálás, hidrítálás): a mi tippünk: a Clinique háromlépéses arctisztító termékcsalád.

CliniqueCliniqueClinique

2. Az arcbőrt speciálisan is felkészíthetjük az alapozó vagy kompakt púder használata előtt, ha az arc tisztítása után felviszünk egy réteg bőrtónusjavító sminkalapot, például: Avon invisible make up base

3.A folyékony alapozót használat előtt mindig rázzuk fel!

4. Az alapozót mindig kézzel vigyük fel az arcra, hiszen a kéz melegétől könnyebben kenhetővé válikaz állaga, és elkerülhetjük a szivacs által húzott csíkokat.

5. Mindig az orrtól haladjunk kifelé, s az arcon fentről-lefelé, hogy az arcon található pihék rendezettek maradjanak, s hogy a felvitt alapozót egyenletesen tudjuk eloszlatni. (A maximalistáknak a nyak és a dekoltázs sminkelése is megengedett a már ismert módszerrel.)

6. Amennyiben a szem alatt sötét karikák "díszelegnek", melyeket nem tüntetett el az alapozó: egy kis kék szemhéjpúdert vegyítsünk megszokott hidratáló krémünkkel, s egyenletesen oszlassuk el a szem alatt.

Lancome_foundation_set

7. Az orra az orcákra és a homlokra egy árnyalattal sötétebb alapozót is használhatunk a drámai, napbarnított hatás elérése érdekében. A mi tippünk: Lancome mix alapozó szett

8. Az alapozó használata után megmaradt apróbb hibákat korrektorral korrigálhatjuk, melynek színe feltétlenül megegyező kell, hogy legyen az alapozó színével, különben sajnos felléphet a "pulyka tojás" effektus.

9. A teljes smink befejezése után pedig kötelező a púder használata, mely egyrészt: eltünteti az orcára lepergett szemhéjpúder szemcséket, másrészt: rögzíti a sminket, harmadrészt pedig: eltűnteti a megmaradt hibákat, és megszünteti az olajos csillogást!

A mi kedvenceink:

   1. Estee Lauder Shadow Stay Eyelid Foundation (a szemhéjfestés tartósságát és intenzitását erősítő alap), 2. Lancome Teint Idole Ultra folyékony alapozó, 3. Estee Lauder So Ingenius alapozó szivacs, 4. Clinique Wash Away zselés állagú sminkeltávolító arclemosó, 5. Estee Lauder Ideal Light Brush-on Illuminator, 6.Maxfactor Sheer Radiance folyékony alapozó, 7. Maxfactor Face Erace korrektor, 8. Lancome Color ID púder, 9. Clinique Acne Solutions Concealing Gel pattanás elleni krém, 10. Lush Celestial hidratáló arckrém, 11. Lancome Dual Finish alapozó púder, 12. Clinique Blende Face púder és ecset


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.