BLUSH.hu Főoldal

Agykontroll: a tudatalatti kapuja

|
Érezted már úgy, hogy képtelen vagy minden feladatot megoldani, vagy olyan fáradt vagy, hogy az óra csörgésére sem ébredsz fel? Az agykontroll megkönnyíti a mindennapi életet, ha kell felfrissít, de segít a tanulásban és a könnyebb elalvásban is.


  Mire is jó az agykontroll? Kutatók szerint elménk varázslatos képességeinek mindössze két százalékát használjuk, többi képességünk azonban -melyek mindegyike megkönnyítheti életünket- homályban marad. Nem egy spirituális tevékenység, nem kapcsolódik egyetlen valláshoz sem. Egyszerűen arról szól, hogyan lehetünk úrrá saját testünkön, s hogyan irányítsuk testünk olyan folyamatait, mint a stressz, vagy éppen a memória.

José Silva, a módszer atyja

  Jósé Silva volt az agykontroll módszerének megalkotója, s hazánkban is az ő művei keltek el legnagyobb példányszámban. Parapszichológiai kutatásait 1944-ben kezdte meg Texas-ban. Mintegy 28 éven át végzett kísérleteket, melyek elsődleges célja az intelligencia növelése volt. Később ráébredt, hogy módszere ennél sokrétűbb, s az élet minden területére kiterjed. Először 1966-ban tartott egy nagy sikerű előadást, ezt követően pedig módszere az egész világban elterjedt, és sikert sikerre halmozott.

Könnyebb élet agykontrollal

  Bár eleinte kétkedve fogadták, az első próbák után egyre többen alkalmazták ezt a könnyen elsajátítható módszert. Nemcsak a nyugtató- és agyműködést serkentő tablettákat helyettesíti, de aki egyszer elsajátítja ezt a módszert, az óracsörgést is egy életre elfeledheti. Fontos eleme a relaxáció, mely a mindennapos stresszt is csökkenti.
A módszer egyszerűen saját döntéseinken alapul. Ha megtanuljuk saját gondolataink formálását, számtalan negatív érzés azonnal megszűnik. Ha nem hagyod, hogy mások befolyásolják életedet, nem leszel kiszolgáltatott, s ha nem hagyod, hogy megbántsanak, akkor nem lehetsz csalódott.

Az agykontroll alkalmas:

  • Időzített ébredésre
  • A stressz levezetésére
  •  Fejfájás elmulasztására
  • Gyorsabb gyógyulásra, gyógyításra
  • A memória javítására
  • A célok könnyebb elérésére
  • Helyes döntések meghozatalára
  • Az intuíció fokozására

Egy egyszerű módszer a siker eléréséhez

  Mindenki szeretne valami elérni életében; sikert megbecsülést, vagy éppen boldogságot. Bár néha teljesen kilátástalannak tűnik egy-egy elhatározás, semmi sem megvalósíthatatlan, minden a döntésen múlik. 
A siker öt lépése:

1. Döntsd el pontosan mit szeretnél, ha kell, írd le egy papírra!
2. Győződj meg róla, hogy célodat egyértelműen, minden kétségtől mentesen fogalmaztad meg (Ne szerepeljen benne feltételes mód!)
3. Bizonyosodj meg róla, hogy valóban erre vágysz-e, hiszel-e benne, s vannak-e elvárásaid ezzel kapcsolatban. Ha valóban hiszed, hogy megtörténhet amit el szeretnél érni, a következő lépés:
4. Hidd el, hogy megérdemled amit szeretnél! Mindegy, hogy egy egyszerű tárgyra, vagy valamilyen komolyabb dologra vágysz, amíg nem hiszed el, hogy valóban megérdemled, nem fogod elérni.
5. Naponta többször is tölts el néhány percet ralaxálással. Közben képzeld magad elé célodat! Amíg egy parányit is kételkedsz, csekély a megvalósulás esélye. Ha azonban kellő ideig végzed a gyakorlatot, célodat biztosan eléred.

  Az agykontroll nem csak nagyobb célok elérésére alkalmas. Segít a villámolvasás elsajátításában, a tananyagok könnyebb elsajátításában, s a test megerősítésében. Bár a hit sokat segít a célok elérésében, a módszert bárki elsajátíthatja, csupán egy kevés időráfordítást igényel.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.