BLUSH.hu Főoldal

Kamaszháló

|
Kamaszháló
Lakásaink talán legnehezebben berendezhető szobái a gyerekszobák, melyek hosszú éveken keresztül hivatottak megfelelő életkörülményeket biztosítani felcseperedő utódainknak.


  Kamaszkorú gyermekünk szobáját roppant embertpróbáló feladat berendezni, hiszen míg nekünk külön helységek állnak rendelkezésünkre tevékenységeink gyakorlásához, addig nekik egyetlen kuckót kell alkalmassá tennünk a mindennapi alvás, tanulás, kikapcsolódás, tárolás, vendégfogadás helyszínéül. Összeállításunkban először a lányos, majd a fiús szülők számára szeretnénk segítséget nyújtani ötleteinkkel.

   Leányálom:

   Egy kamaszodó tinilány szobáját berendezni kész rémálom, hiszen lázadó korszakát élve semmi sem nyeri el maradéktalanul a tetszését, hangulata pedig sokszor szinte egyik pillanatról a másikra változik. Szobája kialakításánál is ezt kell elsőként figyelembe venni: 1. Érdemes olyan bútordarabokat választani, melyek sokféleképpen kombinálhatók, vagy egyszerűen mozgathatóak (ilyenek például a kerekes bútorok, melyek helyét, ha megunja az ifjú hölgy, egyszerűen átguríthatja a szoba másik sarkába). 2. Megfontolandó továbbá, hogy olyan ágyat, kanapét válasszunk, melynek huzata cserélhető, s ha az adott színvilág már nem megfelelő a szőnyeg, a függöny és a párnahuzatok cserélésével az ágy is új külsőt kaphat ( érdemes mosható huzatú bútorokat választani), s nem kell nagyobb összeget feláldozni a szeszély oltárán. 3. A szoba és főként az íróasztal kapjon elegendő napfényt, hiszen az energiával tölt fel, s hivogatóvá teszi a szobát. 4. Színek tekintetében érdemes vidám, harmonizáló meleg árnyalatokat változtatni, melyek jókedvűvé teszik még a bal lábbal ébredő tinédzsert is. Bár sokan fiús színnek tartják, érdemes a kék melegebb árnyalatait is használni, hiszen a feng shui tanai szerint ez aktivizálja a tudás utáni vágyat gyermekeinkben. Az eddigieket figyelembe véve íme néhány jó ötlet leányunk kuckójához.

 (a fenti képen: Avanti Max leányszoba a Design Air-től) 1.Bo Concept tárolókosár, 2.Innoshop Innovation lámpa, 3.Ikea Klippan kanapé, 4.Ligne Roset Tazia szék, 5.Innoshop Jordi Labanda Metal Chic kollekció, 6.Ikea Lydia Rand párnahuzat, 7. Innoshop Innovation Wheel ágy, 8.Ikea Mikael számítógépasztal, 9.Ikea Ringum szőnyeg, 10.KBazovszky ágytakaró, 11.Koziol CD-tartó

 Férfias komolyság

 A kamasz fiúk pontosan a lányok ellenkezői, hiszen legtöbbször nem is érdekli őket, hogy milyen bútorok, tárgyak találhatóak szobáikban. 1.Egy gondos szülő azonban kikéri fia véleményét lakhelye berendezésénél, hiszen mindenki jobban érzi magát olyan bútorok társaságában, amiket ő maga választott. 2.A fiúk általában a technokrata, high tech, modern, minimalista vagy a retro stílus hívei, ezért az általuk választott bútorok funkcionálisak, letisztult vonalvezetésűek; így nem kell félnünk, hogy nagyon eltévednek a lakberendezés világában. 3.Amiről viszont fontos gondoskodnunk, az a rengeteg tároló, ahová beszórhatják dolgaikat, így számolván fel a rendetlenséget. 4. Fontos továbbá arra ügyelni, hogy a szürke, kék, fekete, fém és terepszínű falak és bútorok mellett, mindig legyen egy-egy üde színfolt a szobában, hogy ne katonai tábornak, vagy oroszlánbarlangnak tűnjön, hanem sokkal inkább modern fiúszobának. Ezt segítheti elő az is, ha egy-két (a fiúk által egyébként hasztalannak tartott) diszpárnával vagy dísztárggyal melegebb, barátságosabb hangulatot varázsolunk. Összegyűjtöttünk néhány ötletes megoldást:

  (a fenti képen: Doimo Bútorgaléria egyik gyerekszoba kombinációja) 1.Innoshop Innovation Puzzle kinyitható kanapé, 2.Ikea Limbo asztali lámpa, 3.Koziol falióra, 4.Innoshop Kare Lounge CD-tartó, 5.Ikea Alvine Bred párna, 6.Ikea Alvine Ruta takaró, 7.Innoshop Kare lounge Tv-állvány, 8.Ligne Roset Galileo szőnyeg, 9.Ligne Roset One day szemetesnek "álcázott" lámpa, 10.Innoshop Innovation Shuffle Puch babzsák, 11.Ikea Enetri polcelem

 
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.