BLUSH.hu Főoldal

Bárzongorista gálaest

|
A tavalyi sikerre való tekintettel a Roland East Europe és a Filmmúzeum idén is megrendezi a Bárzongorista Gálát, mely (immáron negyedik alkalommal) nemcsak a régi pesti kávéházak hangulatát idézi, de egy elfeledett szakma még élő nagymestereit is szeretné bemutatni a nagyközönség számára.


  A Hotel InterContinental 800 fős nagyterme az elmúlt évben zsúfolásig megtelt a műfaj szakmabelijeivel és szerelmeseivel, ahol a múltidéző est keretében közismert és népszerű dallamokból összeállított műsorok hangzottak el. E hagyományteremtő kezdeményezés az elmúlt évek során bebizonyította, hogy habár a bárzongorista szakma mára kissé feledésbe merült, az igazi zsűri, azaz a közönség érdeklődése, szeretete a bárzongoristák felé nem múlt el! Az est keretében fellépő bárzongoristák ugyanis nemcsak igazi zenei tehetségek, de szakmailag is első osztályú, csodálatos muzsikusok.

  Az idei gálaest különlegessége, hogy az elmúlt 3 év Bárzongorista Versenyeinek szereplői (Farkas Sándor, Táborosi István, Taligás Tibor, Ökrös Ottó, Orosz János), azaz e szakma legjobbjai mutatják majd be tudásukat a nagyközönségnek. Az est első részében örökzöld melódiákból, valamint magyar és nemzetközi slágerekből hallgathatnak majd olyan 10-15 perces összeállításokat a nézők, melyeket maguk a versenyzők készítettek. Ezt követően a bárzongoristák műsorait Bíró Eszter közreműködésével egy-egy zongorista-dizőz duett, azaz egy-egy múlt századi magyar sláger-összeállítás teszi még különlegesebbé. A fellépő bárzongoristáknak végül egy-egy közismert régi magyar film 6 perces részletéhez kell megfelelő aláfestő muzsikát rögtönözniük.

    Az elegáns, közel 400 fős bálteremben 2 egymást követő estén megrendezésre kerülő gálára érdemes minél előbb jegyet váltani, mert tavaly már a rendezvény előtt 10 nappal elfogyott valamennyi belépő. Az érdeklődők idén is többféle jegyből választhatnak: az egy fő belépésére jogosító Szóló jegy (3.500 Ft) mellett a Duó Jegy (10.000 Ft) tulajdonosait a 2 főre szóló belépőjegy mellé egy ajándék dupla CD-vel („Nosztalgia és elegancia” címmel, a tavalyi rendezvény komplett hanganyagával) is meglepik a szervezők. A Prémium Duó Jegy (22.000 Ft) tulajdonosai a 2 főre szóló belépőjegy mellé az estet megelőzően egy olyan exkluzív 3 fogásos vacsorát is elfogyaszthatnak a Kempinski Hotel Corvinus éttermében, melynek keretében megkóstolhatják a zöldfűszer krémlevest füstöltlazac-csíkokkal és a narancsos-gyömbéres jércemellet zsályás szélesmetélttel és zöldspárga csokorral.

A gálaest háziasszonya: Karafiáth Orsolya  lesz.
A gálaest időpontja: 2006. december 7. és 8
A gálaest helyszíne: a Kempinski Hotel Corvinus bálterme
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.