BLUSH.hu Főoldal

Idén télen hódít a (mű)szőrme!

|
Közeledik a tél, egyre hidegebb van, és egyre melegebb ruhákat, kabátokat kell hordanunk. Rétegesen öltözködni, hogy meg ne fázzunk, kabátot, sapkát, sálat, csizmát vásárolni persze úgy, hogy még a divatot is kövessük. Az idei télen nem lesz nehéz dolgunk, mert minden, amire szükségünk van (mű)szőrméből, vagy (mű)szőrmedíszítéssel készül, így könnyen beszerezhetjük az egymáshoz passzoló darabokat.


  A legnagyobb divattervezők ruhái és kiegészítői között is megtalálhatók a (mű)szőrmés darabok. Dolce & Gabbana és Versace is ezeket kabátokat és felsőrészeket részesítik előnyben. Bőrrel vagy szövettel kombinálva gyönyörű, elegáns kompozíciókat kapunk, melyeket bármilyen alkalomra hordhatunk. A sportosabb stílusú hölgyeknek sem kell elkeseredniük, hiszen egy lapos talpú (mű)szőrmés csizmával kiegészítve –melyet könnyen beszerezhetnek, hiszen nagy belőlük a választék-, ugyanolyan elegánsak lehetnek.


       Dolce&Gabbana             Christian Lacroix               A. F. Vandevorst        Jean Paul Gaultier

  A mai modern hölgyek egyre jobban odafigyelnek a kiegészítőkre. Ezt figyelembe véve Dior inkább a (mű)szőrmés kiegészítőkre fektette a hangsúlyt, a sapkákra, sálakra és a táskákra, melyek ugyanolyan fontosak hideg időben. A nagy (mű)szőrmekucsmától a svájcisapkákig, mindenféle fejfedő megtalálható, persze a hozzá illő sállal és táskával kombinálva.

  Természetesen a magyar divattervezők is felvették a versenyt. A Nara szalon vezetője, Makány Márta divattervező is szívesen használ (mű)szőrmés ruhákat és kiegészítőket. Utcai viseletre (mű)szőrmés rövid kabátot, elegánsabb öltözékhez pedig nyakon és vállon elhelyezkedő (mű)szőrme kiegészítőket ajánl. Makány Márta szakértelmét pedig a magyar sztárok ruhásszekrénye nyugtázza.

  A magyar és külföldi stylist-ok is szintén szívesen válogatnak össze (mű)szőrmével díszített ruhadarabokat. Ők és a divat tervezői persze az extrém, meghökkentő megjelenést hangsúlyozzák, s talán éppen ezért fordulhat elő, hogy kreációikba még mindig kerülnek eredeti szőrméből készült darabok is, trendet teremtve sajnálatos módon annak újra és újra.

   Természetesen nekünk nem kell az igazihoz ragaszkodnunk, sőt a divat sokkal humánusabb, ám nem kevésbé esztétikus, mégis kevesebb áldozatot igénylő részlegét is választhatjuk: a műszőrmét. A sorozatgyártás darbjai között általában ezek találhatóak meg, hiszen az eredeti darabok amellett, hogy rengeteg állat életét követelik, igazán sokat kóstálnak. Íme néhány műszőrmével díszített darab, melyekben idén télen bárki lelkiismeretfudalás nélkül divatozhat:

  1. Mexx kabát szőrme gallérral, 2. Promod kucsma, 3. Promod bőrkesztyű, 4. Juicy Couture kardigán, 5. Jimmy Choo eszkimó csizma, 6. Matthew Williamson szőrme mellény, 7. Marks and Spencer táska
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.