BLUSH.hu Főoldal

Divat a Golden Globe-on

|
Hamarosan megkezdődik a tavaszi báli szezon, s a 2006-os díjkiosztó gálák sorát is megnyitotta a Golden Globe. A hölgyek bár kötelezően hosszú ruhában érkeztek (többnyire) mégis szebbnél-szebb ruhakölteményeket álmodtak rájuk a tervezők.


   Mindenki arra törekszik, hogy ezen az estén az ő ruhája lehessen a leggyönyörűbb és leglehengerlőbb, hiszen a jó ruha szinte egyenlő a jó reklámmal, nagy médiafelhajtással. A legmenőbb divattervezők által megálmodott kreációk esetében is megfigyelhető azonban némi összecsengés, s egy avatott szem számára egyértelműen megállapítható, hogy a gálaruhák, mind anyag, mind szín, mind formavilágukban igyekeznek előrevetíteni a következő szezon trendjét.

  Idén az empire fazonú ruhák, a görögös vonalvezetés és a magasan hasított szoknyák arattak osztatlan sikert, anyagukat tekintvén pedig az örökké divatos csipke, a selyem és a szatén egyaránt hódított. A színek terén azonban már jóval kisebb, ám még így is tetemesnek tűnő egyezésről számolhatunk be: az örökérvényű fehér, fekete és vörös ismét jelen voltak, ám mellettük helyet kaptak az halvány pasztell, a rikitó színű és az arany estélyik is.

A hagyományos kis fekete?

    Sarah Jessica Parker        Charlize Theron               Mariah Carey                 Renee Zellweger

   Bizony idén is számos híresség választotta a hagyományos fekete, örökké elegáns, karcsúsító színét. Hagyományosnak azonban egyedül Sarah Jessica Parker Rochas estélyije nevezhető, hiszen Renee Zellweger rafinált szabású ruháját szinte a csípőjéig érő hasítékkal bolondította meg, Charlize Theron pedig középhosszú csupacsipke, átlátszó csodájában pózolhatott. Egyedül mégis Mariah Carey volt, aki még ezt a mindenkinek előnyös színt is előnytelenül tudta viselni, hiszen ruhája úgy tűnt két számmal kisebb volt az énekesnő méreténél, s alkatát abszolút figyelmen kívül hagyó szuperszűk fazonú. Sokak szerint ő volt az est legrosszabbul öltözött hölgye.

Fehér ártatlanság:

    Gwyneth Paltrow             Keira Knightly               Kate Beckinsale           Felicity Huffman

    Számos híresség bújt idén is az angyali, ártatlanságot szimbolizáló színű fehér gálaruhákba is. Keira Knightly kissé fiús alkatán azonban talán mégsem mutatott annyira fényesen egyenes fazonú ruhája. Nem így Kate Beckinsalen fehér csodakompozíciója, melynek visszafogottságát hangsúlyos türkiz fülönfüggőjével igyekezett ellenpontozni. Gwyneth Paltrow is angyalian festett viktoriánus jellegű estélyijében, s bár a fehér szín némiképp erősít, az áldott állapotban lévő gömbölyödő anyukára ezen az estén senki sem nézett ferde szemmel. Csakúgy, mint Felicity Huffmanra sem, akinek ezüst díszítésű, uszályos ruhája látványosan meghozta szerencséjét, hiszen az este egyik legrangosabb díjának nyerteseként térhetett haza.

Démoni vörös:

   Eva Longoria              Scarlett Johansson          Geena Davis                    Laura Linney

  A vérpezsdítően vad és kihívó vörös színt is magáénak érezte néhány híresség, azonban úgy tűnik Eva Longoria volt az egyetlen, aki képes volt elegánsan viselni ezt a kissé közönséges színt. Scarlett Johanssonnak sajnos ez már kevésbé sikerült, hiszen méreteihez képest talán kissé nagyra sikerült az a dekoltázs. Csakúgy, mint Geena Davis esetében, aki a vörös színt nem érezvén elég kihívónak, még egy látványos mellrésszel és szűk csípőszabással is igyekezett domborítani "érdemeit". Laura Linney azonban nem ebbe a hibába esett, nála ez a szaténberakásos ruhafazon akár még előnyös is lehetne, azonban a vörös szín a porcelán bőrön túlságosan vakítónak bizonyult.

Aranyos lányok:

    Teri Hatcher                    Emmy Rossum               Reese Witherspoon         Rachel Weisz

  A győztesek színe ezen az estén szinte mindenkinek meghozta a várva várt sikereket. Teri Hatcer sorozatával tarolt, ruhájával már kevésbé, hiszen bár a fazon tökéletesen mutat magas és karcsú alkatán, a flittereknek köszönhetően azonban mégis kicsit olcsónak hat a darab. Emmy Rossum pezsgőszínű ruhája már jobban mutat, ám kissé sápadtnak mutatja az egyébként egészséges színésznőt. Rachel Weisz számára nem a szín, mint inkább a ruhaválasztás jelentett problémát, hiszen 5 hónapos terhes lévén, nehéz volt estélyit találni gömbölyödő pocakjára. A ruha kiválasztása bizonyára Reese Witherspoon számára sem volt könnyebb procedúra, bár a gyönyörű színésznő kétségkívül sikertelenebb volt a művelet során, ugyanis Chanel estélyijének felsőrésze kifejezetten előnytelennek bizonyult.

Színpompa:

    Jane Seymour                Evangeline Lilly                Marcis Cross                     Ziyi Zhang

  Közeleg a tavasz, s ezt mi sem mutatja jobban, mint ezek a szivárvány színekben pompázó gálaruhák, melyekben számos híresség parádézott a díjkiosztó estéjén. Jane Seymour gyöngyház fényű barack és rózsaszínű lehelletvékony ruhája telitalálatnak bizonyult, bár mutat némi hasonlóságot Marcia Cross lazacszínű empire fazonú estélyijével. Evangeline Lilly, a Lost sztárja is tökéletesen választott, hiszen vakító zöld szemével remekül harmonizált ruhájának színe. Nem így Ziyi Zhang darabja, mely kétségkívül egyedülálló jelenség volt az este folyamán, mind színét, mind szoknyarészének méreteit tekintve.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.