BLUSH.hu Főoldal

Fedett fővel

|
A nagy hidegekre való tekintettel idén még azok is behódoltak, akik egyébként irtóznak a fejfedőktől. Senkinek nem kell azonban aggodalmaskodnia, hiszen ezen a télen sikeresen ötvözhetjük a meleg és mégis divatos darabokat.


Kisfiúsan:

   Bizonyára mindenki felismeri a már jól ismert fazont, mely többek között a Pál utcai fiúk című film egyes jeleneteiből lehet ismerős. Idén azonban nyugodtan elvonatkoztathatunk konzervatív ismereteinktől, hiszen ezen a télen nem a fiatalkorú fiúk, hanem a divatrajongó hölgyek viselete ez a mókás sapka, melyet Dior például bőrből, Dolce&Gabbana pedig flitteres szaténból és puha kasmírból készített.

Kalapos királylány: 

  Bár a kalapos, női vezetőkről cseppet sem lelkes legendák keringenek az autós társadalomban, mégis számos divattervező tartja úgy, hogy egy igazi hölgy nem lép ki az utcára fedetlen fővel, kalap nélkül. Kétségkívül roppant elegánssá és arisztokratikussá tehető fellépésünk, ha ezt viseljük, azonban figyeljünk arra, hogy a megfelelő darabokkal kombináljuk. A Dsquared csapata számos hagyományos, ám mégis megújult fazonú, elegáns kalappal kényeztet minket.

Svájci sapka:

  Bármennyire hódítottak is idén a nőies darabok, ellenpontozásként azonnal megjelentek egy markánsan férfias stílus képviselői:  nadrágkosztümök, bermudák, nyakkendők és az elmaradhatatlan svájci sapka. Míg azonban a Burberry Prorsum megmaradt a hagyományos anyaghasználat és szabás mellet, addig a Dsquared hol egy kissé sportossá, hip-hop-ossá, hol egy kicsit bohókássá tette ezeket a darabokat.

Kucsma!?:

  Bár a nagy hidegek csak az elmúlt hetekben érkeztek meg, a divattervezők kreációikkal gondoltak mindazokra, kik a fagyos napokon is elegánsan kívánnak megjelenni, s éppen ezért helyezték előtérbe az orosz népviselet és a szibériai fagy ihlette divatot, a kucsmát. Ezt az alapdarabot is mindenki másképp illesztette kollekciójába, hiszen Marni egy különleges silttel, Dolce&Gabbana pedig az angol testőrségi egyenruhához igazítván egy áll alatti pánttal bolondította meg.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.