BLUSH.hu Főoldal

Slágergyanús darabok őszre

|
A parafatalpú szandál, a pörgős szoknya, a matróz szerelés, a saru, a pilótaszemüveg, a bermuda és a mokkaszín divatja a nyári hőséggel együtt távozott köreinkből. Megérkeztek azonban az új, slágergyanús darabok!


 Poncho:

   Ez a roppant egyszerű, ám annál nagyszerűbb ruhadarab Dél-Amerikából származik, s eleinte esőkabátként funkcionált. Sűrű szövésének és durva anyagának köszönhetően tökéletes védelmet nyújtott a nomád életmódot folytató őslakosoknak az eső ellen, formai primitivitása pedig egyszerre kényelmes és funkcionális! Természetesen erre az európai és amerikai divatházak is rájöttek, s egyre nagyobb előszeretettel illesztik kollekciójukba, ezt a praktikus darabot.
  A durva szövés, és egyszerűség már a múlté, hiszen a hagyományos formavilágtól eltérően manapság a poncho nem csak egy hatalmas négyszögletű, vagy kerek szövetet jelent lyukkal a közepén, hanem alaposan feldíszített, rafinált szabásvonalú, elöl is nyitott, városi és modern ruhadarabot takar.
   1. Alexander McQueen, 2. Piedras, 3.  Alexander McQueen, 4. Piedras, 5. Paul Smith, 6. Missoni

 

 Szoknyanadrág:

   Franciországban és Európában culotteként, Dél-Amerikában és Észak -Amerika egyes részein azonban gauchoként ismerik ezt a formás ruhadarabot. Azonban míg a jakobinus diktatúrában a térdnadrágot nemesek viselték (innen a sans-culotte kifejezés: a nagy francia forradalom idején a városi szegények ugyanis nem a nemesi térdig érő nadrágot, hanem hosszú pantallót hordtak), addig Argentínában ez a cowboyok viselete, így nevét is róluk kapta. A lényeg egy és ugyanaz: mind a gaucho, mind a culotte: széles szárú nadrágot (két szárra osztott szoknyát) takar. Idén a térdig érő fazonú a trendi, szigorúan magasszárú csizmával hordva.
   1. Rampage, 2. Mango, 3. Chloe, 4. Mango, 5. Marc Jacobs, 6. Rampage

 Táska lánccal:

  A táskáknak már eddig is számos fajtájával találkozhattunk a tervezők kreativitásának hála. Láttunk nyereg alakú, kerek, hosszúkás, alkalmi, irattartó, vállra akasztható, hímzett, kézben hordható, bőr és még ki tudja hány színű, formájú, anyagú, mintájú és funkciójú táskát! Természetesen most sincs új a nap alatt: a nagy divatházak ismét egy régi ismerőst vettek elő. Egy apró asszony, Coco Chanel hatalmas szenzációját a láncos pánttal rendelkező retikült.
1. MiuMiu, 2. Luella, 3. Chloe, 4. Bottega Veneta, 5. Escada, 6. Bottega Veneta

 Viktoriánus blúz:

  Ezek a darabok a régi Viktória korabeli angol divatot idézik fel újra. Számos nagy divattervező szerint annyira időtállók, hogy minden nőnek rendelkeznie kell legalább eggyel. 
  A viktoriánus női blúzokat érdekes ellentétpárok jellemzik: szigorúság-finom anyagok, egyszerű színek-gazdag fodor és csipkebetétek, a nyakat takaró állógallér-derékban húzott, szinte teljesen a testre simuló forma. Talán éppen ezek az ellentmondások teszik naggyá, ezeket a ma újra divatba hozott blúzokat.
1. Anna Sui, 2. Viktor & Rolf, 3. Vanessa Bruno, 4. Matthew Williamsom, 5. Luella, 6. Elie Tahari

 Magasszárú csizma:

   A hideg évszakok beköszöntével fázós, alsó végtagjainkat szeretjük meleg, puha és kényelmes csizmámákba bújtatni. Ismét nincs új a nap alatt, a nagy divatházak megint a régi, jól bevált darabokhoz nyúlnak vissza! Idén gárdista, lovagló, motoros, westernhős, eszkimó, vagy akár szexszimbólum egyaránt lehetsz, a lényeg csak a méret, pontosabban a hossz! A csizma még véletlenül se érjen térd alá, de a legjobb hatás elérése érdekében akár, olyan darabot is választhatunk, mely comközépig is felér...
  1. Jimmy Choo, 2. Chloe, 3. Jimmy Choo, 4. Promod, 5. Etam, 6. Promod

2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.