BLUSH.hu Főoldal

Mindennapi intim higiénia

|
Mindennapi intim higiénia
Bár sokan szépségápolási szerként tekintenek az intim lemosókra, s egyéb intim tisztálkodási szerekre, a valóságban azonban ennél jóval többről van szó, hiszen komoly egészségügyi problémákat okozhat ezen területek elhanyagolása vagy nem megfelelő ápolása.


   A meleg és nedves területek a gombák és egyéb fertőzések táptalajai, így a lábujjak köze, a testhajlatok, de legfőképpen a hüvely és környéke állandó veszélynek vannak kitéve! Szerencsére a szervezet gondoskodott bizonyos szintű védelemi rendszerről, ezért borítja savas védőréteg a bőrt , és az intim területeket, beleértve a hüvelyfalat is. 

  A hüvelyben lévő savas kémhatást, egy bizonyos lactobacillus idézi elő, ami a mellett, hogy ezt a közeget kedveli, lactátot termel, ezzel segítvén megakadályozni a Candida és egyéb más nem kívánatos mikrobák elterjedését. Ez azonban roppant kényes egyensúly, ugyanis, amint a vegyhatás semlegesedni kezd a lactobacillusok rohamléptekben pusztulnak, s a hüvely védelem nélkül marad!

  Melyek azok a tényezők, melyek felelősek lehetnek a hüvelyi kémhatás egyensúlyának elvesztéséért?

  • egyéb fertőzések leküzdésére alkalmazott,lhosszantartó antibiotikumos kezelés
  • szokatlanul erős vagy elhúzódó vérzés esetén is eltolódhat a savas vegyhatás
  • bizonyos fogamzásgátló tabletták szedésekor
  • esetenként szülés és szoptatás következményeként
  • a rendszeres nemi élet ( a mechanikai inger, az erős váladékképződés,és a spermium is semlegesítő hatású)
  • túl gyakori irrigálás, mely szó szerint lemoshatja a hüvely természetes flóráját
  • nem megfelelő tisztálkodási szerek használata (a szappanok, a tusfürdők mind-mind lúgos kémhatásúak)

  Ezért fontos tehát, hogy a mindennapos tisztálkodás során a megfelelő készítményeket használjuk. Erre a célra tökéletesen megfelelnek azok az egészségügyi és kozmetikai intim lemosó gélek illetve irrigálók, melyek tejsavat tartalmaznak, s megfelő ápolást nyújtanak az érzékeny területek számára. Manapság egyre több jó minőségű készítmény közül válogathatunk, melyek különböző illatukkal, állagukkal vagy kiszerelésükkel igyekeznek alkalmazkodni a mindennapi élethelyzetekhez.

  A Lactacyd Femina, az Avon, az Oriflame és a Nivea egyaránt gyárt intim higiéniás termékeket.
A mindennapos tisztálkodáas részeként használjunk intim mosakodó gélt, vagy mosakodó habot; a nehéz pillanatokban (kirándulás, menstruáció, sportolás, munkahely) azonban igazán egyszerű és gyors megoldást az intim tisztasági kendők nyújtanak.
  
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.