BLUSH.hu Főoldal

Varázslatos energiaburok: az aura

|
Bármilyen jelenségről is legyen szó, az emberek többsége kételkedik, ha saját érzékszervei segítségével nem tudja azt beazonosítani. Hasonlóképpen vélekednek a szkeptikusok az auráról, pedig érzékelése szinte bárki számára lehetséges, csupán el kell sajátítani módszerét.


  Az emberi elme csodákra képes, olyan rejtett titkokat fedhet fel, melyek egy átlagos ember számára akár csodának is tűnhetnek. A jósnők, akik néhány kártya kivetésével előrevetítik jövőnk alakulását, a csodatévő gyógyítók, akik kézrátétellel képesek gyógyítani már kihasználják a minket körülvevő erőket. Akárcsak a levegő, melyet belélegzünk a környezetünkben mindenütt megtalálható pozitív -és olykor negatív- energiák is láthatatlanok, csupán akkor vesszük észre, amikor megszűnik létezni. Testünk egy az elektronikus berendezésekhez hasonló hatalmas energiaraktár. Ha zavar adódik a "rendszerben" az energiák helytelen áramlását, elakadását érzékeljük.

Színes energiánk; az emberi aura

  Minden élőlény rendelkezik aurával, s érzékelte már mások auráját, csupán nem tulajdonított nagyobb jelentőséget az érzésnek. Az aura érzékelése nem igényel képzettséget, nem szükséges hozzá spirituális tudás. Ez egy adottság, mellyel minden ember rendelkezik, materiális világunkban azonban a felnőtté válás során elnyomjuk e különleges képességünket. A gyermekek, akik még nem estek a fizikai világ fogságába, sokkal jobban látják az emberi aurát. Erről árulkodnak rajzaik, melyen nem egyszer szokatlan színekkel rajzolják meg rokonaikat; az édesanya élénk zöld, míg az apukát kék színnel vetik papírra. A szülők ilyenkor gyakran megemlítik, hogy egy ember nem zöld, vagy kék színű, és a gyermeket szépen lassan rászoktatják, hogy csupán a materiálisan érzékelhető dolgokkal, színekkel foglalkozzanak, pedig rajzaikon gyakran az emberi aura színei köszönnek vissza.

Ahogyan mi, felnőttek érzékeljük az aurát

  Mi, felnőttek már szinte kizárólag a materiális világot érzékeljünk, azonban adottságunk soha nem merül feledésbe. Olykor-olykor úgy érezzük a velünk történő dolog már mintha már megtörtént volna valamikor, vagy egy hely, melyen még soha nem jártunk ismerőssé válik.

Az aura érzékelésére utaló jelek:

Megérezzük, hogy egy ismerősünk belépett a szobába anélkül, hogy észrevennénk.
Észrevesszük, ha valaki követ minket, anélkül, hogy hátranéznénk.
Egy soha nem látott embert azonnal a szívünkbe fogadunk, vagy rögtön antipatikussá válik.
Érzékeljük, ha valaki hosszú ideig minket néz.
Bizonyos hangokat, színeket jobban kedvelünk a többinél, egyes színek pedig kifejezetten irritálóan hatnak ránk.

A fenti jelek mind az aura érzékelésére utalnak. Nevezhetjük auralátásnak, vagy hetedik érzéknek, a képesség az embert körülvevő energiaburok érzékelésére minden emberben ott rejlik. Az emberi aura minden irányból körülveszi testünket. Egy átlagos ember aurája ellipszis alakú, s mintegy 2-3 méteres terjedelmű. A meggyengült, "összement" aura könnyen fáradtsághoz, egészségi problémákhoz vezethet. Az aurát gyengítheti a friss levegő és pihenés hiánya, a nem megfelelő étrend, a káros szokások és stressz. Az aura gyengülésével könnyebben befolyásolhatóvá válunk.

Az aura kölcsönhatása

  Auránk kölcsönhatásba kerülhet más emberek, élőlények, ásványok aurájával. A minket körülvevő energiaburok állandóan energiát bocsájt ki. Ha több ember kerül egy kisebb helységbe (pl. egy konferencia vagy előadás során), könnyen előfordulhat az energiacsere. Ez rendkívüli kimerültséget, összezavarodott gondolatokat, de akár fejfájást is okozhat.
Élő és élettelen egyaránt rendelkeznek energiával. Előfordulhat, hogy nem szívesen hordjuk azt az ékszert, melyet már számtalan elődünk viselt; a tárgy megtöltődött elődeink energiáival, mely zavart okozhat saját energiaterünkben. A természettel való érintkezés azonban frissíti és megtisztítja az aurát. Egy kiadós séta a parkban, üldögélés egy fa tövében, vagy egy kisállat simogatása megnyugtató érzéseket kelthet.

Az aura színei

Piros: dinamikus szín, szenvedélyt jelent, mely jelezhet akaraterőt, szerelmet, vagy haragot.
Narancssárga: örömöt, bátorságot, a társás kapcsolatok fontosságát jelenti. Zavaros árnyalatai feltűnési vágyra utalhatnak.
Sárga: az optimizmus jele, mélyebb árnyalata kritikus jellemre utal.
Zöld: leginkább a gyógyítók színe. Nyugalmat, együttérzést jelent. Piszkos árnyalata birtoklási vágyra, féltékenységre utalhat.
Kék: igazságosságot, komolyságot tükröz. Jelezheti a tisztánlátás képességét, nyugalmat.

  Az aura érzékelése mindenki számára elérhető képesség. Születésünk óta rendelkezünk ezzel az adottsággal, a materiális világ azonban gátol minket e képességünk kihasználásában. Ha újra visszatalálunk a természethez, és szélesítjük látókörünket, újra képesek leszünk az élőt és élettelent körülvevő színes energiaburok érzékelésére.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.