BLUSH.hu Főoldal

A csakrák

|
Auránkon több csakra helyezkedik el, melyek mintegy folyosóként terelik, irányítják az energiákat. Ha valamelyik csakránkat tudatosan vagy –ami jellemzőbb- észrevétlenül blokkoljuk, az energiaáramlás felborul, s ez a lélek, illetve a test egyensúlyának felborulásához vezethet.


  A csakra szanszkrit szó, jelentése "kerék", mely jól szimbolizálja működését. A csakrák az emberi test energiaközpontjai, melyek mintegy motorként éltetik fizikai lényünket. Testünk kozmikus energiák segítségével tartja fenn egyensúlyát, melyeket a csakrák irányítanak a különböző szervek felé. Ha valamely szervünk nem működik helyesen, az jelezheti, hogy valamely csakra blokkolt, így a hozzá tartozó szerv nem jut elegendő energiához.

  A blokkokat szinte kivétel nélkül úgy hozzuk létre, hogy mi magunk sem tudunk róla. A szorongás, az állandó stressz, és a félelmek is blokkokat idézhetnek elő, melyek, ha nem kerülnek feloldásra, akár komoly problémát is okozhatnak.
Szervezetünkben több csakra is található, azonban hét fő csakrát különböztetünk meg, melyek testünk legfőbb energiaközpontjai.

Az első csakra (Gyökércsakra)

Színe: a vörös.
A hátgerinc alsó végén található, a hátgerinc, a vesék és mellékvesék kapcsolódnak hozzá. Befolyásolja a túlélési esélyt, a termékenységet és az életkedvet. Az innen kapott energia működteti a vesék, a gerinc működését.

A második csakra (Szexcsakra)

Színe: a narancssárga.
A nemi szerveket látja el energiával, viselkedésünket, s érzelmeinket irányítja, befolyásolja kapcsolatainkat. A nemi szerveknél található.

A harmadik csakra (Napfonat csakra)

Színe: a sárga.
A gyomorszájnál helyezkedik el a napfonat csakra. A gyomor környékén elhelyezkedő szerveket, a májat, az epehólyagot és magát az emésztést irányítja. Itt keletkezik a gondolatok energiaalapja is.

A negyedik csakra (Szívcsakra)

Színe: a zöld.
A szívcsakra a szívnél helyezkedik el, az immunrednszert, a légzést és a vérkeringést irányítja.  Ide kapcsolódnak az általunk szeretett személyek láthatatlan fonalai.

Az ötödik csakra (Torokcsakra)

Színe: a kék. 
A toroknál helyezkedik el, s a pajzsmiriggyel áll kapcsolatban. Irányítja a tüdőt, illetve a torok környékén található szerveket. A kommunikációval áll kapcsolatban, így könnyen blokk keletkezhet rajta, ha valaki állandóan magába fojtja mondanivalóját.

A hatodik csakra (Harmadik szem csakra)

Színe: az indigókék.
A hatodik csakra , s az agyalapi mirigyhez kapcsolódik. A homlok közepén helyezkedik el, irányítja a füleket, s a bal szemet. Az önmegismerés kapuja, s lehetőséget ad meditáció során a felettes énnel, illetve az Angyalokkal történő kommunikációra.

A hetedik csakra (Korona csakra)

  A Korona csakra a tobozmiriggyel áll kapcsolatban, s a fejtetőn helyezkedik el. A jobb szemet, illetve a felső agyat irányítja. A hetedik csakra a Gyökércsakrával ellentétben nem a fizikai világhoz, hanem a megfoghatatlan, Isteni létezéshez köt minket. Fizikai lényünket összeköti spirituális énünkkel.

  A teljes csakra rendszer több száz elemből áll, azonban a hét fő csakra játsza a központi szerepet. Alapvetően nem található bennük energia. A lábon található kisebb csakrák a földből nyernek tiszta energiát, melyet továbbítanak a csakra rendszer felé.
A csakrák, mint a szervezet energiaközpontjai fontos szerepet kapnak mindennapi életünkben. Irányítják energiáinkat, melyek helyes működés esetén minden szervet precízen működtetnek, így megakadályozzák a fizikai és lelki betegségek kialakulását, megőrzik egészségünket.
Napjainkban már nem csak a keleti országokban használják a csakrák rendszerét gyógyításra. Hazánkban is egyre több Reiki mester és bioenergetikus képes energiaközpontjaink segítségével gyógyulást előidézni.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.