BLUSH.hu Főoldal

A Reiki világa

|
A Reiki nem homeopátia, de nem is a megszokott gyógymódok egyike. Különbözik minden mástól, s az univerzális életenergiából merít erőt a gyógyításhoz. Egy különleges tudás, melyet ma már nem csak a kiválasztottak, de bárki elsajátíthat.


  A Reiki japán szó, univerzális életenergiát jelent, a Csi-Kung Buddhista változata. Régen csak a kiválasztottak léphettek erre az útra, ma már azonban mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy elsajátítsa az ősi gyógymódot, mely nem csak a fizikai problémák kezeléséhez nyújt hatékony segítséget, de a félelmet, s a depressziót is megszünteti, valamint megvéd a káros környezeti hatásoktól.
  A Reiki az Isteni energiákat használja gyógyításra, s egyfajta közvetítővé válik. Az univerzális energiák segítségével képes gyógyítani önmagát, s másokat. Bár a Reiki gyógyító energiák közvetítésével dolgozik, mégsem képes élettelen tárgyakat működésbe hozni, hiszen az Isteni energia intelligens, és csupán az élők (emberek, növények, s állatok) gyógyítására szolgál.

A Reiki eredete

  Tibetben már évszázadokkal ezelőtt is alkalmazták a Reikit, ez a tudás azonban szinte teljesen feledésbe merült. Később, az 1800-as évek végén egy japán doktor fedezte fel újra a módszer. Dr. Usui egy buddhista kolostor mélyén lelt rá a Reiki szanszkrit nyelvű szimbólumaira, azok jelentése azonban számára ismeretlen volt. A szimbólumok megfejtéséhez a meditációt választotta. 21 napon át meditált Kuriyama hegyén, s végül ráébredt a szimbólumok használatának módjára. Az univerzális energia által beavatást nyert, s átérezte, hogyan használhatja az energiákat gyógyításra.
  Usui később számtalan embert gyógyított meg teljesen ingyen. Azonban hamar rájött, hogy az emberek nem értékelik a számukra tett szívességet, továbbra is folytatják helytelen életmódjukat, s így a betegséget sem kerülik el. Usui megértette, hogy csupán azt becsülik meg, amiért meg kell fizetniük, így később mindenkitől kért egy kisebb fizetséget- mindenkitől azt, amit megengedhetett magának. Sajnos ma sincs ez másként; amíg valaki teljesen egészséges, nem tudja értékelni ezt a hatalmas kincset.

Gyógyítás energiákkal

  Sokan hallottunk már a kézrátétellel történő gyógyításról. Bár ez a módszer ősi, és az energiák átadásán alapul, sokan még mindig kételkednek benne. A Reiki használata során is hasonló módon történik a gyógyítás. A gyógyító energiát ad a beteg, vagy rosszul működő testrészeknek. A kezelés során nem saját energiáit adja át, hanem mintegy csatornaként az univerzális energiákat közvetíti.
Gyakran illetik az Isteni energiát az "intelligens" jelzővel. Ez többek között annak köszönhető, hogy az energiák pontosan ott hatnak, ahol az szükséges. Ha egy testrész nem szenved energiahiányban, akkor sem kell attól tartani, hogy kárt okoz, hiszen a fölösleges energiák egyszerűen megszűnnek. 
A Reiki használata során fontos szerepet kap a szimbólumok használata. Usui mester számára még nem okozott problémát a különböző energiák elkülönítése és fókuszálása, tanítványai számára azonban már nehézséget okozott e feladat, hiszen ők nem maguktól ébredtek rá az energiák jelentőségére, csupán megtanulták azt. Emiatt ma is sok szimbólumot használnak a gyógyítás során, melyek mintegy eszközként segítenek az egyes problémák orvoslásában.

A Reiki öt alapelve:

1. Ma nem táplálok haragot
2. Ma nem aggódom
3. Ma hálás vagyok
4. Ma keményen dolgozom magamon
5. Ma mindenkit szeretek, s tisztelek

  A Reiki, akárcsak több más természetes gyógyító folyamat, energiákat használ. A mindennapokban adunk, s kapunk energiát. Amikor szeretettel fordulunk egy családtaghoz, vagy baráthoz, saját energiánkat osztjuk meg vele. A Reiki azonban az Isteni, univerzális energiát közvetíti azok felé, akiknek valamilyen testi, vagy lelki probléma miatt enerigára van szüksége.


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.