BLUSH.hu Főoldal

Szerelmes csillagjegyek

|
A nyugati asztrológia 12 állatövi jegyre osztja az évet. Az egyes csillagjegyek szülöttei más-más tulajdonságokkal rendelkeznek, de vajon hogyan viselkednek egyes élethelyzetekben, milyen jellemvonásokkal rendelkeznek és miből jöhetünk rá, ha Ámor nyila utolérte őket?


Kos (III.21-IV.20)
A kos tűz elemű jegy, mely tulajdonságaiban is megmutatkozik. Egyszerűen gondolkozik, számára nem létezik arany középút. Legalább olyan szenvedélyesen tud gyűlölni mint szeretni. Terveit általában nem viszi véghez: türelmetlensége miatt, bár sokmindenbe belekezd, mégis csupán kevés dolgot visz végig. Lobbanékony természetű, hatalmas mennyiségű energiával rendelkezik. Már gyermekként is akaratosak, s eme tuladonságukat felnőtt korukra is megőrzik, s bármibe kerüljön is érvényesítik akaratukat. Ha a szerelem utoléri őket, szinte pontosan a leírt tulajdonságaik ellentéte érvényesül; figyelmesek és engedékenyek lesznek, már nem csak saját akaratukat igyekszenek figyelembe venni, hanem társuk óhajának is nagy figyelmet szentelnek.

Bika (IV.21-V.20)
A bika föld jegyűként a gyakorlatias, materiális dolgok híve. Türelmes, hatalmas önuralommal rendelkezik, olykor kissé lustának tűnhet. Mindennél többre értékeli a kényelmet, az otthon melegét. Makacs, ugyanakkor rendkívül hűséges típus. Nemegyszer konzervatív, s anyagias. Nem annyira maga a pénz érdekli, mint inkább az általa elnyerhető biztonság. Nem szereti a változatosságot, legyen szó bármiről -barátokról, családról, munkáról- ragaszkodik a jól megszokotthoz. Nem mondható nyitott embernek, nehezen fogad új embereket a szívébe, de ha egyszer elfogad valakit, azt örökre a szívébe zárja. A szerelemben nyitott, s aki egy bikát választ partnerének, számíthat annak hűségére. Fontos számára a kényelem, bár rávehető a változásokra.

Ikrek (V.21-VI.21)
Az ikrek jegy szülöttei a levegő jegyek közé tartoznak. Ennek megfelelően kíváncsiak, nyugtalanok, s hatalmas tudásszomjjal rendelkeznek. Maga az elnevezés is mutatja; az ikrek jegy szülötte mintha két emberből állna; hangulata könnyen az ellentétére változhat. Egy társaságban nem lehet nem észrevenni, olyan akár egy rossz gyerek, szeret a középpontban lenni, imádja a társaságot és azt, ha mindenki rá figyel. Állandóan mozgásban van, megállás nélkül beszél. Állandóan az újat, az ismeretlent kutatja, munkájában, sőt, olykor még kapcsolataiban is a szabadságot keresi. A Bika jegynek szinte teljesen az ellentéte; képtelenség otthon tartani, mindig találnia kell valamilyen elfoglaltságot. Ha szerelmes, igyekszik alkalmazkodni partneréhez; vagy több időt tölt vele otthon, vagy egyszerűen viszi magával mindenhová. Bár nem tartozik a hűséges jegyek közé, a szerelem segíthet a "megkomolyodásban".

Rák (VI.21-VII.22)
A rák a vízjegyek közé tartozik, így életében az érzelmek játszanak központi szerepet. Olyan akár egy valódi költő, romantikus, családszerető, s nem egyszer verssel lepi meg kedvesét. Visszahúzódó, olykor gyermekien naiv. Sok barátja van, de igazán csak családja előtt tud megnyílni. Ragaszkodása nem csak kapcsolataiban, de tárgyaihoz való viszonyában is megjelenik. A szerelmes rák akár a csillagokat is lehozná kedvesének az égről. Mivel rendkívül érzelmes, szüksége van arra, hogy meghallgassák. Érzékeny lelkű, ezért könnyű megbántani. Párjáért már-már túlzottan aggódik, naponta  akár ezerszer is felhívja, hogy nem történt-e valami.

Oroszlán (VII.23-VIII.23)
Tüzes jegy, rendkívül aktív. Akárcsak az oroszlán, akit az állatok királyának tartanak, e jegy szülötte is igyekszik kitűnni környezetéből. Próbál többnek látszani mint társai; ez már külső megjelenésén, beszédén is látszódik. Rendkívül figyelmes és nagylelkű. Szeretne a társaság középpontja lenni, s imádja, ha bókokkal halmozzák el. Mivel számára az élet minden területén fontos, hogy kitűnjön a tömegből, igyekszik nagy anyagi javakra szert tenni. Mivel rendkívül hiú, könnyű megsérteni. Ha szerelmes, párját elhalmozza ajándékokkal, s rengeteg figyelemmel, ugyanakkor elvárja, hogy partnere felnézzen rá. Szereti, ha övé az irányító szerep, s a leendő partnernek fel kell készülnie, hogy az oroszlán minden esetben a társaság középpontjában szeretne lenni.

Szűz (VIII.-24-IX.23)
A föld jegyhez tartozó szűz rendkívül precíz és szorgalmas. Egyszerű ember, ha nagyobb anyagi javakra tesz szert, akkor sem kezd költekezésbe, nem vásárol új autót, amíg a régi teljesen tönkre nem megy, és nem költ egy fillért sem cicomás ékszerekre. Előnyben részesíti a praktikus dolgokat, s mindent kritikus szemmel néz. Rendkívüli intelligenciával rendelkezik, s olykor már zavaróan racionálisan szemléli a világ dolgait. Ennek ellenére rendkívül jó társaság, nincs olyan téma, melyről ne tudna beszélni. A szerelemben egyáltalán nem a jegy elnevezése érvényesül. Leginkább a partnertől függ a szerelemhez való hozzáállása, egy tűz jegyű partner teljesen megfordíthatja a szűz tartózkodó, hűvös magatartását.

Mérleg (IX.24-X.23)
A levegő jegyű mérleg rendkívül intelligens, és nem egyszer jó üzleti érzékkel rendelkezik. Állandóan az egyensúly megteremtésére törekszik; a szerelemben, a munkahelyen, sőt az egész világon szeretne békét, egyenlőséget teremteni. Szereti a társaságot, a szép dolgokat, s ő maga is igyekszik sokat adni külső megjelenésére. Nyugalomra törekszik, elutasít mindent, ami közönséges vagy durva. Stílusa, öltözködése választékos. Döntéseket nehezen hoz, állandóan mérlegel. Családszerető, fontos számára az otthon. Érzéki, szereti ha bókokat kap, s vonzósik a szép emberekhez. A szerelemben rendkívül odaadó, számára elsősorban a másik fél boldogsága a fontos, és meg is tesz mindent, hogy ezt elérje. Szereti, ha partnere mindennek megadja a módját, elvárja, hogy hozzá hasonlóan elegáns és romantikus legyen.

Skorpió (X.24-XI.23)
A skorpió szintén a víz elemhez társítható, bár itt nem a mély, szerelmes érzelmek kerülnek előtérbe. Szenvedélyes akár egy latin szerető! Életében fontos szerepet játszik a szexualitás. Egy társaságban szinte lehetetlen nem észrevenni, rendkívül vonzó egyéniség. Határozott, és hatalmas önbizalommal rendelkezik. Az élet minden területén szenvedélyes, a szerelemben legalább annyira, mint egy hatalmas vitában. Szereti, ha mindenben övé az irányító szerep, mely a munkában való érvényesülését igencsak megnehezíti, pláne, ha alkalmazottként kellene helyt állnia. A szerelmet mint mély, spirituális kapcsolatot éli meg. Odaadó és szenvedélyes.

Nyilas (XI.24-XII.23)
A tűz jegyű nyilas rendkívül energikus, kitűnő társasági ember. Jó humorérzékkel rendelkezik. Minden élethelyzetben igyekszik megtartani függetlenségét. Őszintesége olykor már zavaró, véleményét néha túl nyersen fejti ki. Becsületes, éppen ezért újra és újra megpróbál igazságot teremteni. Kiegyensúlyozott és megbízható. Nagyon szeret beszélni, mely társaságban előnyére válhat. Fejlett igazságérzettel rendelkezik, hisz az egyenlőségben. Szeret társaságba járni, tele van energiával, szinte belebetegszik, ha otthon kell maradnia. A szerelemben lovagias, odaadó és nagyszerű társ, azonban igyekszik ebben a helyzetben is megőrizni függetlenségét, mely olykor problémát okozhat a házasságban.

Bak (XII.24-I.23)
A föld jegyhez tartozó  bak rendkívül sokban hasonlít a szűzre. Nem akar a társaság középpontja lenni, távol állnak tőle a magasztos eszmék, a nem látható dolgokba vetett hit. Kitartó és takarékos, ugyanakkor kissé pesszimista, a dolgokat néha sötétebben látja, mint amilyenek valójában. Rendkívül becsületes, fejlett igazságérzettel rendelkezik és rendíthetetlen munkájában és családi életében egyaránt. Fél megnyílni mások előtt, érzelmeit nem hangoztatja, azonban ha egyszer igazán megszeret valakit, és képes megnyílni előtte, az addig gyakorlatias, földhöz ragadt bak a felhőkbe száll. Bár még így sem jellemző rá az érzelmi kitörés, egy-egy visszafogott bókra lehet csak számítani, ám fontos ha tudjuk, hogy számára, a partnere takarékossága alapfeltétel.

Vízöntő (I.24-II.23)
Levegő jegy, kifejezetten érdekes, különc emberek tábora. Állandóan az újításon, a dolgok jobbá tételén fáradoznak. Akárcsak az ikrek jegy szülöttei, a vízöntők sem szeretik, ha rövid pórázon tartják őket. Fontos számukra a szabadság, ám fejlett igazságérzettel rendelkeznek. Társaságkedvelő és rendkívül jól színészkedő emberek, gondolataikat csak az általuk arra megfelelőnek tartott időben tárják a világ elé. Empátiás készségükből adódóan szeretnek emberekkel dolgozni. A szerelemben olykor zavaró lehet nagy szabadságigényük, könnyen lemondják a családi programot, ha éppen el szeretnének menni valahová. Fontos, hogy partnerük ne korlátozza őket. Nem szeretik a túlzott elvárásokat, vagy ha figyelmen kívül hagyják őket.

Halak (II.24-III.23)
A víz jegyű halak rendkívül nagy érzelmi élettel rendelkezik. Olykor csak álmodozón maga elé mered, elmélyedve a maga által alkotott külön világban. Könnyen megérzi mások hangulatát, gondolatait. Nehezen viseli a kudarcokat, és könnyen függővé válhat (társtól, vagy rossz szokásoktól). Határtalan emberszeretet él benne. Önzetlen, képes bárkit szeretni, jószívű, s éppen ezért nem egyszer kihasználják. Könnyen belevetíti másokba saját eszményképét, partnerét vagy barátait jobbnak, szebbnek látja, mint amilyenek valójában. A szerelemben ragaszkodó és romantikus. Gyermekszerető, és teljes odaadással gondoskodik családjáról.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.