BLUSH.hu Főoldal

Indián horoszkóp

|
Az indiánok hit- és gondolkodásvilága merőben eltér az Európai életfelfogástól. Míg mi, európai emberek racionálisan gondolkozunk, az indiánok életében az érzelmek és a természet tisztelete játssza a központi szerepet. Ezt a szemléletet tükrözi az indián horoszkóp is, mely a totemek világát tükrözi.


Sólyom (III. 20. - IV. 19.)

  Remek megfigyelő képességgel rendelkezik, rendkívül dinamikus egyéniség. Feszültségben telik élete, hiszen állandó készenlétben áll, még véghez sem vitte egyik tervét, máris új lehetőségekre vár. Értékítélete olykor nem megfelelő, nem tudja mérlegelni az egyes lehetőségek jelentőségét. Optimista, nyílt lapokkal játszik, s fontos számára személyes szabadsága. Olykor tapintatlanul viselkedik, ami a szívén, az a száján.

Hód (IV. 20. - V. 20.)

  Ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, a változás, s az új dolgok kizökkentik megszokott egyensúlyából. Nem szereti a kockázatot, ezért minden tervét alaposan átgondolja, majd ha törik, ha szakad, véghez is viszi azt. Fontos számára a biztonság és a kényelem, nem veti meg a testi örömöket. Becsületes és megbízható ember, s nem vágyik vezető szerepre.

Szarvas(V. 21. - VI. 20.)

  Rendkívül energikus, mozgékony alkat, állandóan az új dolgokat kutatja, számára nélkülözhetetlen a változatosság. Szinte minden érdekli, egy dologgal azonban nem tudja hosszabb ideig lekötni magát, így ismerete felületes lehet. Könnyen szót ért bárkivel, jó társasági ember. Munkájában is csak akkor várható el hűsége, ha megmarad személyes szabadsága.

Harkály (VI. 21. - VII. 21.)

  Intenzív érzelmi életet él, s hangulata gyakran változik. Párkapcsolataiban hűséges és ragaszkodó, életében a család tölti be a főszerepet. Mindig segít a bajba jutottakon, de a legnagyobb figyelmet szeretteire fordítja. Olykor igen szeszélyes lehet, hangulata ingadozó. A karrier számára csupán lehetőség, nem pedig cél. Munkájában és magánéletében egyaránt hűséges.

Lazac (VII. 22. - VIII. 21.)

  A lazac jegy szülötte, akár maga a halak királya bátor, s elegáns küllemű. Sokat ad megjelenésére, életében az anyagi biztonság fontos szerepet játszik. Igen nagyvonalú, s jószívű ember. Jó vezetői képességekkel rendelkezik, s mindent megtesz célja elérésének érdekében. Nem szereti ha irányítják. Melegszívű, de néha túl büszke és arrogáns is lehet.

Barnamedve (VIII. 22. - IX. 21.)

  Akárcsak a természetből ismert barnamedvének, e jegy szülöttének is két oldala van. Bár nem szeret vezető pozícióba kerülni, főnökként is megállja helyét jó szervezőképességének, racionális gondolkodásmódjának köszönhetően. Jó esetben igazságos, ha azonban átesik a ló másik oldalára, túlzottan kritikus is lehet. Életében mindent gondosan eltervez, s nem szereti a váratlan, új dolgokat. Felelősségteljes és precíz, így munkahelyén általában hamar nélkülözhetetlenné válik.

Holló (IX. 22. - X. 22.)

  Bár Európában a hollót negatív jelképnek tartják, az Indiánok kultúrájában nagy tisztelet övezi. Akárcsak a holló, e jegy szülötte is képes minden körülményhez alkalmazkodni. Diplomatikus, kerüli a konfliktusokat. Társaságkedvelő, s talán éppen ezért fél a magánytól. Fontos számára az egyensúly megteremtése, s az, hogy hasznossá tegye magát.

Kígyó (X. 23. - XI. 22.)

  A kígyó minden esetben feltalálja magát. Nemcsak a materiális tudományok érdeklik, de gyakran kutatja a lélek mélységeit, s a mágia tudományát is. Rendkívül elszánt, akaratát minden esetben érvényesíti. Ha egy célt kitűz maga elé, mindent megtesz azért, hogy véghez is vigye. Reakciói olykor hevesek, kiszámíthatatlanok, s heves vitákban a kompromisszumot sem fogadja el.

Bagoly (XI. 23. - XII. 21.)

  A bagoly a bölcsességet jelképező madár. Számára a függetlenség létszükséglet, nem szereti a kötöttségeket. Ha ráun valamire, azonnal továbbrepül és keres valami mást, érdekesebbet. Szereti a vitákat, kitűnő beszélgetőpartner. Végtelenül idealista, így mindig valamilyen magasabb, fennkölt célért küzd.

Lúd (XII. 22. - I. 19.)

  Állhatatos, megfontolt és előrelátó. Soha nem vág bele hirtelen semmibe, minden tervét alaposan megfontolja, mielőtt elkezdi annak megvalósítását. Reálisan gondolkodik, nem szereti az álmodozást és a kockázatvállalást. Olykor akár túlzottan szigorúnak, ridegnek is tűnhet, pedig egyszerűen csak megfontolt, és alapos.

Vidra (I. 20. - II. 18.)

  Fizikailag és szellemileg is energikus, mozgékony. Szereti az új és váratlan dolgokat, a kalandokat. Lételeme a változás, de ha talál egy magasabb eszmét, szívesen vállalja az állandóságot. Nem szereti az unalmat és a kötöttségeket, újító, forradalmár természetű, s mindent megtesz azért, hogy a világot jobbá tegye.

Farkas (II.19. - III. 20.)

  A farkas jegy szülötte igen érzékenyen reagál mások reakcióira. Fél az érzelmek kimutatásától, mivel úgy hiszi, ettől sebezhetővé válik. Néha szüksége van egy kis magányra, amikor nyugodtan átgondolhatja terveit. Rendkívül melegszívű, érzelmes és segítőkész.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.