BLUSH.hu Főoldal

Ajándékozz könyvet karácsonykor is!

|
Nem tudod mivel lepd meg szerettedet karácsonykor? Talán nézz körül a könyvek háza tájékán, ugyanis egyre több jó minőségű és igényes bestseller kapható, a szépirodalom remekműveiről nem is beszélve! A könyv egy értékes és szórakoztató ajándék!


Miért?

  Míg a könyvajándék néhány éve végső mentsvár volt, egy fantáziátlan kényszermegoldás, addig mára újra régi fényében tündököl, s adni éppolyan örömöt jelent, mint kapni.
  Bizonyára mindnyájan ismerjük a vásárlók azon rétegét, akik egy bizonyos hosszúságú könyvsort vásárolnak, természetesen csakis bőrkötéssel. Az ő idejük azonban úgy tűnik leáldozóban van, s helyüket átveszi a kultúra igényével felvértezett, jó esztétikai érzékkel megáldott, igényes közönség, akik számára a szép könyv és az olvasás élménye mára már elválaszthatatlan egymástól.

Kinek mit?

  A Könyv értékes és szórakoztató ajándék, s hála korunk rohamos fejlődésének, szinte mindenki megtalálhatja a szájízének legjobban megfelelő ajándékkönyvet! Akik imádnak olvasni, azoknak a legújabb bestseller, vagy szépirodalmi alkotás egyaránt hatalmas örömöt okozhat, azonban könyv ajándékozással azokat is könnyedén lázba hozhatjuk, akik bár olvasni nem szeretnek, de mégis kiemelten érdeklődnek a tudomány egyik ága vagy egy hobbi iránt.

Nőknek például remek ajándék a szakácskönyv, hiszen a legtöbb anya folyamatosan keresi konyhája számára az új ízeket.
Férfiaknak pedig tökéletes meglepetés lehet egy nagy bor,- sör,- vagy kávékalauz, esetleg enciklopédia, attól függően, hogy hozzátartozónkat melyik nedű hozza leginkább lázba!
A gyerekeket mesekönyvvel, a fiatalokat az aktuális kötelező olvasmányokkal, vagy a szépirodalom örökérvényű műveivel lephetjük meg.  
Kutyakedvelőknek, horoszkópőrülteknek, ezotéria rajongóknak vagy amatőr fotósoknak pedig szinte kínálja magát az ötlet!
Akkor sem kell elkeserednünk azonban, ha egy hobbival nem rendelkező, olvasni nem szerető ismerősünket kell megajándékozni, hiszen a kultúra igényének nevében vásárolhatunk neki olyan lexikont, enciklopédiát vagy atlaszt, melynek szerepe nélkülözhetetlen minden családban!

Néhány érdekesség a  könyv történetéről:

  Bámulatos, hogy bár ma a könyvet teljesen természetes, és megszokott tárgynak találjuk, s önmagában egy egyszerű rendszer, mégis mennyi viszontagságon és találmányon át juthattunk csak el a ma már nélkülözhetetlen formához. Az írás, a papír és a könyvnyomtatás evidenssé vált intézményei több évezred fejlődését, s tudását hordozzák magukon.

  Ki gondolná például, hogy az írás: neves ősei (hieroglif, ék, rovás) mellett rengeteget köszönhet a dél-amerikai kultúrában még ma is előforduló csomóírásnak? Az írásnak eme fajtája csak a legegyszerűbb és legfontosabb információk megőrzésére szolgált, s a szálak színe, hosszúsága, egymástól mért távolsága és a rajtuk lévő csomók száma alapján regélt az olvasni tudóknak. Egy ősi kínai legenda alapján pedig madárnyomok az írásjelek ihletői.

  A papír feltelálása is hasonló nehézségeket rejtett. Kezdetben kőtáblákat, fatáblákat majd a későbbiekben bambuszcsíkokat vagy szövetet (pl.: selymet) használtak a közlendő gondolatok rögzítésének alapanyagául. A papír csak ezután következhetett: Caj Lun-nak hála, aki a források alapján már i.e. 105-ben leleményességének köszönhetően fakéregből, rongyokból, kenderből és régi halászhálókból megteremtette a mai papír ősét.

Az írás és a papír azonban önmagában még kevés volt, ki kellett találni a formaiságot, mellyel a teleírt lapok könnyen kezelhetők és sokszorosíthatók. A kezdetben tekercsekből, majd a harmónika-szerűen egymásra hajtogatott lapokból lassan összeállt a könyv forma, melyet azonban szorgos kezeknek kellett sokszorosítania. Azonban L. J. Coster fatáblás metszetnyomtatásával, majd Gutenberg fémből készített nyomtatható betűivel megteremtette a mai könyvnyomtatás ősét, s ennek köszönhető, hogy korunkban ennyi esztétikus és értékes könyv jelenhet meg.

Könyv az interneten:

  A hosszú út alatt, míg őseink tudását felhasználván eljutottunk a mai modern könyvnyomtatási technikáig, úgy tűnik a könyvesboltok és könyváruházak intézménye is elavult. A hatalmas informatikai robbanás és az internetes kultúra megjelnése óta helyüket, a jóval populárisabb, interaktívabb, egyszerűbb és gyorsabb online rendszer vette át. Magyarországon a Bookline piacvezető cége, hatalmas kínálatával, rendszerének kezelhetőségével és gyors szállítási feltételeivel  egyedülálló vásárlási lehetőségeket biztosít, a kényelmet kedvelő vásárlóknak. Az internetes rendszer előnye, hogy elkerülhetjük a tumultust, a hosszú sorbanállásokat, s az otthon kényelméből szemezgethetünk a jól kategorizált könyvek rengetegéből. A Bookline kínálatát tekintve páratlan Magyarországon: hiszen amellett, hogy a legnagyobb kiadókkal áll kapcsolatban, áruházában számos értékes, ma már nem kapható antikvár könyv is elérhető. A könyvek szállítási ideje csupán néhány nap, költségeit pedig Budapesten a Bookline magára vállalja ezzel is kedvezvén vásárlóinak! A megrendelt termékek ellenértékét a külföldi rendszerekkel ellentétben pedig ráérünk csupán átvételükkor kifizetni! (Jó hír a bankkártya szerelmeseinek, hogy kedvenc fizetőeszközüket is elfogadja a futár!) 

Látogass el Te is a Bookline világába, s már most szerezd be mindenkinek a legtökéletesebb karácsonyi ajándékot!




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.