BLUSH.hu Főoldal

Tétova tangó

|
Stéphane Brizé meghökkentő drámája egy magányos, megkeseredett bírósági végrehajtó életének egy szakaszát mutatja be. A film központi szerepét az egyik legszebb tánc, a tangó alkotja.


  Jean-Claude 51 éves, és boldogtalan. Bírósági végrehajtóként dolgozik, hétköznapjai azzal telnek, hogy szomorúságot visz az emberek otthonába; ő közli velük, hogy elvesztették mindenüket.

  Életét tovább nehezíti, hogy rendkívül kimerült, egy váláson már túlesett, s magányos. Vasárnap délutánjait mogorva, örökké elégedetlen édesapjával tölti az idősek otthonában. Ennek tetejébe kiderül, hogy egészségével sincs minden rendben.

  Jean-Claude úgy dönt, hogy szívproblémájára a szemközti tánciskolában keres megoldást. A tangó azonban most nem csak a szív gyógyíre lett, de a szerelem forrása is. Végre találkozhat egy csodálatos nővel, aki színt vihet egyhangú, boldogtalan életébe.

  Míg az idősödő végrehajtó panaszára keres orvoslást a táncban, a fiatal Francois esküvői bemutatójára készül. Kettejükben nincs egyetlen azonos vonás sem, míg Jean-Claude zárkózott és ötvenes éveiben jár, Francois fiatal és nyitott.

  Egy dologban azonban mindketten egyformák; boldogtalanok, valami teljesen új, más dolgot akarnak az élettől. Bár a filmben elég kevés a párbeszéd, esetlen, tétova táncuk, s mimikájuk minden érzelmet a néző elé vetít.

Hossz: 93 perc
Műfaj: dráma


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.