BLUSH.hu Főoldal

A belső ember

|
A hatalomvágy, a kapzsiság, s a tökéletes rablás témája körül forog Spike Lee legújabb alkotása, melynek sikeréről olyan hírességek gondoskodnak, mint Jodie Foster, Clive Owen, Williem Dafoe és Denzel Washington, aki immáron negyedik alkalommal dolgozott együtt a jeles rendezővel.


  Egy nyomozó, egy bankrabló, s egy ügyvéd alkotják azt a triót, melynek szereplői általában egymás ellen küzdenek New York utcáin, hogy megvédjék saját érdekeiket. Dalton Russell (Clive Owen) ötven embert ejt túszul. Keith Frazier nyomozó (Denzel Washington) feladata, hogy tárgyaljon az elvetemült bűnözővel. 

  A tárgyalás azonban a vártnál jóval bonyolultabb, s a nyomozó gyanút fog, hogy talán többről van szó, mint egy megszokott bankrablás. Ezt alátámasztja az idő közben felbukkanó gyönyörű ügyvédnő, Madeline White (Jodie Foster) is, aki csak tovább nehezíti feladatát, kiszámíthatatlanságával, pedig még tovább feszíti a nyomozó pattanásig feszült idegeit.

  Ezalatt persze Russel is igyekszik megkeseríteni a rendőrök életét: semmibe veszi a túszokat, s gyilkossággal fenyegetőzik. Persze mindez valójában csak ügyes figyelemelterelés, hogy elérje valódi célját.

  A film különlegessége, hogy csupán 39 nap alatt forgatták, s mindvégig egyetlen helyszínen játszódik. Annak ellenére azonban, hogy a rendező akciófilmet alkotott, a legizgalmasabb jelenetekben sem kerül sor a már megszokott hatalmas lövöldözésre vagy autós üldözésre, de ezen "hiányosságok" ellenére a film cseppet sem szűkölködik akciódús és izgalmas jelenetekben.

Hossz: 130 perc
Műfaj: akciófilm


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.