BLUSH.hu Főoldal

Lucullusi Mozifieszta

|
Valentin nap ide, Valentin nap oda a film rajongói sohasem pihennek...Olyannyira nem, hogy a Lucullus Baráti Társaság erre a hétvégére ütemezte különleges mozifiesztáját, mely Magyarország első gasztronómiával kombinált moziünnepe lesz.


  A Lucullusi Mozifiesztán híres evőfilmekkel és a bennük ábrázolt, legendás fogásokkal lehet megismerkedni. Az esemény díszvendége BOZÓKI ANDRÁS kulturális miniszter és ANDRÁS FERENC filmrendező.

  Pécsi Ildikó túrósrétese, Marcello Mastroianni mártásai, Juliette Binoche csokoládéja - legendás étkek, amelyek nemcsak a filmtörténet, hanem a mindennapok gasztro-kultúrájának is a részévé váltak. Most először nyílik lehetőség arra, hogy a híres evőfilmek legendás fogásaival mind a mozivásznon, mind a valóságban közvetlen barátságra lépjenek a téma iránt érdeklődők. 

  A kalandban több neves hazai étterem, séf és csokoládémester tevékenykedik, hogy hűen rekonstruálhassák a három film fogásait, amelyeket a vetítéseket követően lehet végigkóstolni. A terítéken a következők lesznek:

16. 00: Megnyitó- köszöntők, miniszteri beszéd, rendezői felvezetés
16. 30: "A nagy zabálás" - étekgazda a francia és a fúziós konyha egyik specialistája (meglepetés), meghívott vendégként pedig a Kínai Étekmester Műhely mutat be 1-2 ételt.
18. 30: "Veri az ördög a feleségét" - prezentáló partner a magyar, házias konyha nagymestere, a szécsényi Gesztenyés Kert Étterem
20. 30: "Csokoládé" -az édességekről a kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozó Bakos Cukrászat gondoskodik

Részvételi díjak:
Az esemény nyilvános, ahová minden mozi- és ételrajongót szeretettel várnak. A mozijegyeket helyben kell megvenni 500-800,- forintért, az egyes fogásokat pedig külön lehet megvásárolni - például csirkecombonként, töltött káposztánként, rétesenként - mindenki kedve, étvágya és ízlése szerint.

Időpont: 2006. február 11. szombat, 16 óra.
Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum, 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.
Szervezők: Örökmozgó Filmmúzeum, Lucullus Baráti Társaság




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.