BLUSH.hu Főoldal

Afrodiziákumok

|
A szerelmi serkentőket már több száz éve kutatják és használják, így a szerelmi élet javítói már ősidők óta fontos szerepet kapnak a vágy előidézésében. A legkülönbözőbb ízek, illatok, vagy éppen egy szexis ruha is lehet vágykeltő hatású.


  A világ különböző népei (még a viagra fellelése előtt) korábban már ismert gyógynövények, a legkülönfélébb ízek és illatok felhasználásával igyekeztek fokozni állóképességüket. A szexualitás a párkapcsolatok, a szerelmi élet szerves része, nagy örömök forrása, a teljes testi-lelki odaadás jelképe, olykor azonban sajnos lelki problémákforrása, vagy a kapcsolat megrontója is lehet. A rohanó, stresszes életmód miatt számtalan olyan szexuális probléma adódhat, mely csökkenti a teljesítményt, vagy akár nagyfokú aszexualitáshoz vezethet.
Az afrodiziákumok azonban több területen is hatékony segítséget jelentenek. Fizikai és lelki szinten is befolyásolhatják a szervezetet. Egyes szerek a feszültség oldásában, az ellazulásban segítenek, míg más anyagok fokozzák az állóképességet. Napjainkban, amikor szinte minden probléma orvosolható a nyugati orvostudomány csodaszereivel, nem egyszer hitetlenül állunk az egyszerű, növényekből álló főzetek előtt, pedig dédszüleink korában is hatékonyan alkalmazták őket.
Számtalan, a különböző országok étlapján fellelhető élelmiszer lehet az örömök forrása. Egy egyszerű csokoládé, kedvelt ízesítőnk a vanília, vagy maga a mediterrán ételek kedvelt összetevője a kagyló is működhet szerelmi serkentőként.

Vágykeltő szerek

Kagyló
A mediterrán ételek kedvelt összetevője serkenti a nemi vágyat, hatékonyan segítséget nyújthat az impotencia és a frigiditás elleni küzdelemben.

Csokoládé
Világszerte az egyik legkedveltebb desszert, sütemények kiegészítőjeként és önmagában fogyasztva is remek vágykeltő szer. A szerelem a szervezetben hormonális változásokat idéz elő, s az agy egy fenil-etil-amin nevű vegyületet termel. Az említett vegyület a csokoládé egyik összetevője, így szintén az afrodiziákumok körébe sorolható.

Ginkó
A gyömbérhez hasonlóan javítja a vérkeringést, tágítja a véredényeket, ezáltal segíti a férfi nemi szerv megfelelő működését.

Chili
Főként mexikói ételekben található meg a chili paprika. Gyógynövényként és fűszerként is használatos, serkenti a vérkeringést.

Gyömbér
A bódító illatú virággal rendelkező növény Ázsiából származik. Számtalan étel és ital ízesítőanyagaként használatos. Javítja az emésztést (ezáltal a méreganyagok kiürülését), és javítja a vérkeringést.

Zeller
Hazánk egyik legkedveltebb, egyedi íz világgal rendelkező növénye. Zsíroldó hatású, s nagy C-vitamin tartalommal bír. Segíti az állóképesség.

Bazsalikom
Az olasz konyhai híveinek mindennapi étrendjében megtalálható fűszer. Egyedi íze olasz hangulatot teremt. A bazsalikom egyik fajtája a hinduk szent növénye, vitaminokban és illóolajokban gazdag, termékenységet ad és javítja a nemi életet.

Rozmaring
A sámánok szent növénye, mely javítja a vérellátást, fokozza a vérkeringést, ezáltal javítja a teljesítőképességet.

Ginzeng
A közismert potencianövelő szer nem csupán a vágy fokozásában játszik fontos szerepet. A keleti népek az immunrendszer erősítésére, a fiatalság megőrzésére is használják.

Kávé
Kedvenc reggeli italunk a központi idegrendszerre gyakorol hatást, növeli a vitalitást, serkenti a vérkeringést.

Datolya
Az édesszájúak kedvenc desszertjének cukortartalma segít növelni az erőnlétet, fokozza a termékenységet.

Borsos menta
Frissítő, élénkítő hatású, segít a téli depresszió leküzdésében, az örömtelibb nemi élet elérésében.

Sáfrány
Az indiai ételek kedvelt fűszere örömteli együttlétet biztosít, javítja a férfiak nemi aktivitását.

Vanília
Süteményeink kedvelt ízesítőszerének illóolaja számtalan hasznos anyagot tartalmaz. Javítja a közérzetet, potencianövelő hatású.

Koriander
A kedvelt fűszernövény hatását már az ókorban is feljegyezték. Növeli a spermiumszámot, s ezáltal a megtermékenyítés esélyét.

Szerecsendió
A hazánkban is használt fűszernövény illóolajának hatóanyaga vágyserkentő.

Kaviár
A drága étek vágyfokozó, termékenységet elősegítő hatását már régóta ismerik.

Maga az elnevezés Aphrodité, a szerelemistennő nevéből ered. A vágykeltő szerek körébe tartozik számtalan gyógynövény, fűszer, és mindennapi étrendünkben is fellelhető élelmiszer. Bár egyes növények serkentő hatása tudományosan nem bizonyított, jótékony hatásukat évszázadok tapasztalata bizonyítja. A legtöbb anyag a szervezet vérkeringésének javításával, az örömhormonok felszabadításával, vagy éppen a stressz oldásával segít a nemi élet javításában. Mivel az afrodiziákumok természetes, az emberi szervezetet javító anyagok, napi szintű fogyasztásuk egész életünk során segíthet egészségünk megőrzésében.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.