BLUSH.hu Főoldal

Készíts Te is Adventi naptárat!

|
Gyermekeidet vagy akár párodat is boldoggá teheted, ha ezzel a kis meglepetéssel teszed szebbé számukra advent ünnepét. Tedd egyedivé a karácsony ünnepére való várakozás napjait, s ajándékozd meg szeretteidet saját készítésű naptárakkal! Íme néhány tipp, ha nem tudnád hogyan kezdj hozzá!


Az adventi naptár

  Egy különleges kalendárium, melyet a fáma szerint egy leleményes anyuka talált fel, mikor gyermeke több századszorra tette fel a már jól ismert kérdést: "Hányat kell még addig aludni?" -. Ez a rendszer december 1-jétől számolja a napokat karácsonyig, és segíti gyermekeinket a várakozásban, s emellett karácsonyi hangulatba hozza a család apraját-nagyját. Az ablakok mögött, vagy a kis csomagokban számos ajándékot elrejthetünk: kis csokifigurákat, cukorkát, szép karácsonyi képeket, apró ajándékokat, kekszet vagy esetleg akár gyümölcsöt is! Tökéletes ajándék Mikuláskor, de az igazi "megszállottak" már december 1-jén elkezdik a visszaszámlálást! (Vigyázat! Az adventi naptárat mindig szemmel kell tartani, ugyanis a leleményes apróságok hajlamosak már az első napon kipakolni az egész "zsákmányt")

Idén készítsd el Te is saját adventi naptáradat!

  Még nem késő (a boltban vásárolt naptárból kienni a csokit és) hozzákezdeni egy egyedi tervezésű és kivitelezésű kalendárium elkészítésének, mely megédesíti a várakozás napjait!
Ha nem szeretnél szeretteidnek bolti csokival tömött sorozatgyártmányt ajándékozni, íme néhány olcsó, kivitelezhető, egyszerű, ám annál nagyszerűbb ötlet!

A batyu adventi naptár:

  Ugyanolyan, vagy akár különböző, de mégis harmonizáló anyagokból kis, négyzet alapú darabokat vágunk ki, majd a közepükre helyezvén meglepetésünket egy szép szalaggal átkötjük az egészet. A kész kis batyukat pedig fellógatjuk egy madzagra, egy piros szalagra vagy egy díszláncra, s ezt kiakaszthatjuk gyermekünk szobájának ajtajára, de bármelyik falnak, bútornak vagy akár a kandallónak is ünnepi hangulatot varázsol.

A zsebes adventi naptár:

  Egy tetszőleges méretű kartonlapot bevonunk piros, vagy az alkalomhoz illő anyaggal, melyre előzőleg 24 kis zsebet varrtunk, s ráírtuk mindegyikre egyenként a napok számát. Ajándékainkat ezekbe rejthetjük akár a lá natúr, akár kis batyukba csomagolva.
Ezt, a naptárhoz igen hasonló szövet kalendáriumot is kiakaszthatjuk bárhova, hiszen bármelyik helységnek díszéül szolgál.

A csomagnaptár:

  Tökéletes választás azoknak, akiknek bár kézügyessége nem veri az egeket, mégis valami igazán egyedire vágynak. Érdekes ötlet lehet ezeknek a csomagoknak egy kis külön adventi sarok kialakítása a lakásban ( mely akár az ablakpárkány is lehet szépen feldíszítve a sorakozó kis csomagokkal). A család pedig minden este itt gyűlvén össze szertartás-szerűen kibonthat egy-egy kis ajándékcsomagot. 

A doboznaptár:

  Bizonyára minden háztartásban ismeretesek ezek a kis gyufás skatulyák, melyek kiürülvén számos ötlet alapját képzik. Ilyen lehet például ez az ötletes piramis (vagy ha úgy tetszik fenyőfa) alakú dobozkalendárium.
A dobozokat kibélelhetjük csomagolópapírral, merített papírral vagy akár bársonnyal is. A skatulyák elejére felragasztjuk, vagy felírjuk a számokat, s a dobozok összeragasztása után az egészet beborítjuk egy méretre vágott díszpapírral, de akár műhóval, ezüst spray-vel vagy fenyőágakkal is díszíthetjük. Ha azonban ennél is türelmesebbek vagyunk külön-külön is díszíthetjük a dobozkákat még összeragasztásuk előtt.

A zokninaptár:

  Amerikában és az angolszász vidékeken igazi hagyománya van a kandallópárkányra akasztott zokniknak Mikuláskor, ez adta az ötletet a zokninaptárhoz. A kandallópárkányra vagy akár a gyerekszoba ablakpárkánya alá fellógatunk szépen sorjában 24 ünnepi zoknit, melyek mindegyike más és más ajándékot rejt, a várakozás egyes napjaira!

  Reméljük sikerült ötletet adnunk, hogy mindenki, aki saját készítésű adventi naptárral szeretne előrukkolni a gyerekeknek, megtalálja a kedvére valót, melyet maga is könnyedén elkészíthet.


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.