BLUSH.hu Főoldal

Téli sminktrend

|
Talán éppen a tavaszi, hangsúlyos sminktrend élénk színvilágát ellenpontozván ezen a télen a puritán, visszafogottabb smink hódít. Fáradt arcok, fagyos tekintetek, tompa csillogás jellemzi az idei hideg évszak trendjét...


Megfáradt szépségek:

  Talán ez az irányzat lesz az idei év legnagyobb slágere, hiszen nem igazán kell hozzá más csak kialvatlan szemek és szinte sminktelen, fakó arc. Persze ez azért így ebben a formában nem igaz, de az tény, hogy ehhez a sminkhez nem igazán van szükség túl sok dologra. Csupán egy jól fedő alapozó vagy púder szükséges, mellyel egész arcbőrünket tompává tehetjük. A még drámaibb hatás elérése érdekében használhatunk egy vöröses árnyalatú szemceruzát, mellyel finoman körberajzolhatjuk szemeinket, vagy egy testszínű túzst, mellyel szinte eltüntethetjük szájunk körvonalát.
Tehát a smink titka: bánjunk csínyján a rúzzsal, a szempillaspirállal és a pirosítóval, ellenben ne sajnáljuk a púdert és az alapozót. Ha jól dolgoztunk 10 perces sminkelés után rosszabbul kell kinéznünk, mint ébredéskor...persze a divatért bármit!

Rózsás ajkak

  Tavaszi, nyári érzéseket keltő rózsaszín ajkak, tuti befutó. Hasonlóan minimalista akár az előző trend, ellenben sokkal nőiesebb, vonzóbb, kevésbé ijesztő és egyeseknek még jól is állhat. (Kék szeműek és fehér bőrűek előnyben!) Némi gyermeki ártatlanság keveredik egy kis visszafogott bájjal, s az egésznek az alapja a jól megválasztott rózsaszín szájfény. Persze a porcelán bőr, a hangsúlyos szempillák és a rózsás pirosító is elengedhetetlen! Ellenben megengedhetetlen a hangsúlyos szemhéjpúder, az arany árnyalatai és a barna bőr.

Fagyos szépségek:

  Bizonyára mindenki látta már Thierry Mugler Alien nevezetű illatának plakátját, mely úgy tűnik egy új stílus ihletőjeként tündöklik újabban a divat egén. Fagyos szépségnek lenni azonban igazán nem könnyű, a sminken túl ugyanis kell hozzá némi arisztokrácia, egy cseppnyi báj és egy jó adag megközelíthetetlenség. Éppen ezért ez a smink inkább elegáns alkalmakra javasolt, semmint első randira (hacsak nem szeretnénk a Jégkirálynő látszatát kelteni).
Használjunk a bőrünknél, valamivel világosabb porcelánszínű alapozót, halvány metálrózsaszín szájfényt (a csillogás ugyanis elengedhetetlen), fehér vagy halvány rózsaszín szemhéjpúdert és csillámló fehér arcpírt.

Hangsúlyos szemek:

  Gondolom a képeket látván mindenkinek a macskaszem (és itt most nem a biciklistákra gondolok) jut eszébe, s akik erre gondolnak nem is járnak igazán messze a valóságtól. Idén azonban ez az örök nőiességet szimbolizáló smink is egy kicsit finomabb, visszafogottabb. Fekete esetleg sötétbarna szemceruzával dolgozzunk, s rajzoljuk körbe vékonyan a szem vonalát, alul és felül egyaránt, majd a külső sarkoknál hosszabbítsuk meg a vonalakat, s adjunk az egésznek egy kis felfelé kunkorodó ívet. Még véletlenül se satírozzunk, s szemhéjpúdert is csak világos színben használjunk, hogy látványos, és élesen elkülönülő maradjon a körvonal. A szájnak is csak óvatosan adjunk egy kis pasztell színt, hiszen egy arcon egy hangsúlyos rész bőven elég!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.