BLUSH.hu Főoldal

Született feleségek

|
Hamarosan nálunk is elindul Amerika legnépszerűbb sorozatata a Desperate Housewives. A Golden Globe díjas szappanopera hetente csak az Egyesült Államokban 28 millió embert szegez a képernyők elé, azonban már Európában is megkezdte hódító útját, s idén ősszel hozzánk is elérkezett!


A sorozat:

  2004-ben indult el hódító útjára a Született Feleségek című sorozat, mely az Amerikában is oly népszerű valóság show-k mintájára készült. Valósághű karakterek: családanyák és feleségek, egyszerű hétköznapok élethű problémái; egy jó adag humorral megfűszerezve.
  A siker azonban mégis mindenki fantáziáját felülmúlta, s az addig oly népszerű Szex és New Yorkot pillanatok alatt lemosta a föld színéről az elkötelezett nők története.
  Azóta minden héten nézők milliói várják, hogy bepillanthassanak a született háziasszonyok mindennapjaiba.
  A sorozatot 2003-ban vásárolta meg a Disney cég, mely az amerikai elnök, Bush kampányában oly sokat emlegetett családi alapokra épül. Talán végleg búcsút inthetünk a keserédes, ám gazdag szinglik kínlódásainak, s egy sokkal racionálisabb világba pillanthatunk be, hála a tv2-nek, aki idén műsorára tűzte az első évad részeit.

A szereplők:

Marcia Cross:

  Marcia Massachusettsben született 1962. március 25-én, s már gyermekkorában tudta, hogy színésznő szeretne lenni. A new yorki Julliard drámatagozatán végzett, s a Melroce Place híres Kimberleyeként bevéste magát emlékezetünkbe. Karakterét azóta is a filmtörténet 20. leggonoszabb hőseként tartják számon. Sajnálatos módon 1993-ban elvesztette társát Richard Jordant, s ez annyira megviselte, hogy 2005-ig nem is randizgatott férfiakkal, ám idén újra szerelmes lett, s már el is jegyezte kedvese: Tom Mahoney. Idő közben diplomát szerzett, mint a pszichológia doktora, s egy másik sorozatból kilépvén csöppent a Született Feleségek stábjába, melyet bár rajongói hatalmas ostobaságnak tartottak, mégis ez hozta meg számára a rég áhított sikereket.

  A sorozatban ő alakítja: Bree Van de Kamp-ot a mintafeleséget, a tökéletes háziasszonyt.

Teri Hatcher:

  Teri 1964. december 8-án született California államban, s bizonyára mindenki számára ismerős, hiszen a nálunk hosszú éveken át vetített Lois és Clark (Superman legújabb kalandjai) című sorozat főhősnője volt.
Bár édesapja atomfizikus, édesanyja pedig programozó ő mégis humán pályát választott, s már gyermekkorában is jobban érdekelte a szurkolócsapat, mint a tudományok.
1985-ben debütált színésznőként a MacGyver című sorozatban. A 90-es évek közepén nagy port kavart aktfotója, melyen egyetlen vörös Superman köpennyel látható. Azóta bár láthattuk kisebb-nagyobb szerepekben, az áttörést mégis a Született Feleségek hozta meg számára. Ez egyik pillanatról a másikra népszerűvé és híressé tette. Két házasságot, s két válást tudhat maga mögött, egyetlen gyermeke Emerson Rose idén lesz 8 esztendős.

A sorozatban ő alakítja: Susan Mayer-t, a kamaszlányát egyedül nevelő, kissé neurotikus anyukát.

Felicity Huffman:

  Felicity 1962. december 9-én született New York államban, tanulmányait a michigani művészeti iskolában fejezte be, s bár azóta számos szerepet kapott, a magyar közönség előtt nem igazán vált ismertté.
Csakúgy, mint Terinek, Felicitynek is a Desperate Housewives jelentette a nagy áttörést, s alakításáért Emmy díjjal jutalmazták.
A színésznő boldog házasságban él 2 gyermeke apjával, s bár a filmben ő kapta a nagyipari anya szerepet, mégis úgy véli az életben háziasszonynak lenni, s főállásban gyermeket nevelni roppant unalmas.

A sorozatban ő alakítja: Lynette Scavo-t, aki otthagyja munkáját, s feladja karrierjét, hogy csakis 4 gyermekének élhessen.

Eva Longoria:

  Eva 1975. március 15-én született, ám mexikói származása ellenére Texasban töltötte gyermekkorát.
1998-ban Miss Corpus Christi US lett, mikor megnyerte a helyi szépségkirálynő választást, s ezzel el is indult a színésznővé válás útján.
A későbbiekben a népszerű Pussycat Dolls tánccsoport tagja volt, ám még idejében váltott, s több kis szerep után a sorozattal meglódult szekere, mely azóta töretlenül halad a világhír felé.
Ebben az évben sorozatbeli sikerei mellett a L'oreal felkérte arcának, s a színésznő elfogadván a felkérést, potom 1 millió dolláros szerződést írt alá a kozmetikai óriással.

A sorozatban ő alakítja: Gabriella Solis-t, a csalfa, s unatkozó ex-modellt.
2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.