BLUSH.hu Főoldal
Új hozzászólás

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned!


Itt regisztálhatsz!
» Fórumok » Egészség » Kedves doktorno
Válasz
Ranka jún. 5. 16:03
Szia Zsu! Én azt javaslom neked, hogy olvads el a Teskontroll 2 című könyvet és/vagy menj el természetgyógyászhoz tanácsért.
Idéz Top
Ranka jún. 5. 16:00
Szép napot mindenkinek! Meg tudja-e nekem mondani valaki, hogy ha szeretnék desztillál vizet inni, azt hol lehet beszerezni?
Idéz Top
[email protected] 2006. nov. 30. 19:49
sziasztok zsu vagyok nekem lenne egy oriási problém a párom és én szeretnémk kisbabát csak az a gond hogy nem esek teherbe orvosrol orvosra járta már különböző gyogyyszeres kezeléseken is részt vettem már de az eredmény még mindig semi szerintetekihez tudnék még fordulni a problémámmal?
Idéz Top
Domi 2006. ápr. 8. 15:16
Szia Holdvirág!

Hogy állsz a fogyókúrával?
Ha még van mit tenni az ügy érdekében, akkor ajánlom figyelmedbe a regeneráló teát.
Hallottál már a Calli teáról? Ez megindítja a szervezetedben a méregtelenítést, van hozzá egy nagyon takarékos, koncentrált növényi édesítő (adalékoktól mentes), ami ráadásul szinte nem is hízlal. Ha pedig nagyon kötöttek a zsírszöveteid, akkor az Action Caps-sal meggyorsíthatod a szervezetedben lévő zsírsejtek felazulását, kirülését a szervezetedből.
További segítséget is szívesen adok. Elérhetőségem: 0630/238-5083
Kellemes Napot kívánok!
Idéz Top
Nereida 2006. febr. 24. 21:02
Szia Vanda!

Én úgy tudom, hogy a legtöbb kozmetikai termékcsaládnak, aminek van fényvédő termékcsoportja, van napozás utáni bőrnyugtató terméke is, mely gyors és hatásos segítséget jelent, de ha nem szeretnél most erre költeni, vagy esetleg nem bízol a vegyi anyagokban, akkor számos természetes gyógymóddal is kezelheted égett bőrödet!

A joghurt lehűti a bőrt, helyreállítja a ph egyensúlyt és csökkenti az égés okozta káros következményeket, lehetőleg zsíros, natúr joghurtot használj, óvatosan kend be vele az égett területeket, majd ha felmelegedett langyos vízzel öblítsd le. Ha előhűtött joghurtot használsz, az elvonja a hőt a fájdalmas területről.

Az eper is hűsít, azonban ilyenkor elég ritka és drága.

Az uborka leve is hűsítő hatású, akárcsak az aloe vera növény levele, mely még ezen felül gyógyító hatással is bír és bármilyen egyéb égési sérülésre használható.

Gondolom valamelyik csak akad otthon!
Zavart
Idéz Top
vanda 2006. febr. 24. 18:59
Sziasztok!

segitségeteket szeretném kérni. Már rég voltam szoláriumban, de a héten ujra, 12 percre. nem szoltak hogy esetlegesen ujak a csövek, ezért szépen leégtem. De ugy hogy 2 napig fájt mindenem. Milyen kenőccsel v. szerrel lehet hogy ez elmúljon?
Idéz Top
Holdvirág 2006. febr. 22. 16:47
Szisztok! Szeretném ha segítenétek nekem. Le szertnék fogyni, de ne hogy azt gondoljátok hogy az a titpikus kis liba vok . Csak én egészségesne akarok véget vetni a kilóimnak. Kb 6 kilot szetnék fogyyni és akkor már jó érezném magamt. Ha valaki tud valami jó kis recepete vagy bármit az jó lenne. Vidám
Idéz Top
Anonymous 2006. febr. 13. 19:34
Kedves Anditu! Nem igazán tudom, hogy mi az a vércsoportdiéta, de én szedek egy szert a vérképem helyreállításához, és nagyon jó a vérképem, mióta szedem. Ez egy flavon tartalmú táplálék-kiegészítő. Nincs káros hatása. Gyermekem is szedi és most télen egy megfázás sem volt, pedig ez igen gyakori nálunk, ilyenkor télen.
Ciki Ciki Ciki
Idéz Top
Anonymous 2006. febr. 13. 15:47
agáta vagy ágota Csók
Idéz Top
Anonymous 2006. febr. 13. 15:46
Rosszkedvű vagy ilyen nem tudom, ilyen csicska, tudod
Idéz Top
Anonymous 2006. febr. 13. 15:45
jajj mondj valamit mert ha nem ilyen leszek Sértődött
Idéz Top
Anonymous 2006. febr. 13. 15:44
Ciki jaj de cuki
Idéz Top
Anonymous 2006. febr. 13. 15:41
ez mi a szar? Tégla
Idéz Top
Anonymous 2006. febr. 13. 15:40
Rossz
Idéz Top
Anonymous 2006. febr. 13. 15:37
Haragos Rossz Repül Vidám Szerelmes Haragos Csók Ciki Megadó Sírás Szerelmes
Idéz Top
Agáta 2006. jan. 30. 21:29
Kedves Anditu! A vércsoport diétának nem az ételek elkészítési módja a lényege, hanem az, hogy milyen ételek ajánlottak vagy tiltottak az egyes vércsoportuak számára.Például az A vcs-nál nincs ajánlott hús, ami megengedett az a csirke,pulyka, a O-nak szinte az összes húsfajta ajánlott ill. megengedett és így tovább.Jelent meg könyv is ebben a témakörben.Jó diétázást!
Idéz Top
Agáta 2006. jan. 30. 21:22
Kedves Anyuka!A fejlődés üteme-így a nemi fejlődésé is-különböző: függ az éghajlattól, népcsoporttól, genetikusan is meghatározott. Fia nem késett még le semmiről, de amennyiben ez komoly problémát okoz kezelő orvosuk-aki az egyéb problémákkal is foglalkozik- biztosan szívesen segít.
Idéz Top
Anonymous 2006. jan. 28. 10:59
Kedves Anditu! Nem igazán tudom, hogy mi az a vércsoportdiéta, de én szedek egy szert a vérképem helyreállításához, és nagyon jó a vérképem, mióta szedem. Ez egy flavon tartalmú táplálék-kiegészítő. Nincs káros hatása. Gyermekem is szedi és most télen egy megfázás sem volt, pedig ez igen gyakori nálunk, ilyenkor télen.
Idéz Top
Anonymous 2006. jan. 28. 10:56
Kedves doktornő!
Gyermekem (fiam) enyhe értelmi fogyatékossággal élő. Autisztikus tüneteket produkáll, de nem autista. Képes órákig nézni egy falevelet. Decemberben múlt 13 éves, de fejlődésben nagyon viszamaradott. 2 éve van hónaalj szörzete. Egyik nap mostam a haját, mikor feltünt, hogy fanszörzete is kezd nőni, de nemiszerve semmit sem fejlődik, olyan, mint ha csak 10 éves lenne? Egy védőnő azt mondta, hogy előbb a külső nemiszervek változnak, a fanszörzet csak utána nő ki. Normális ha elöbb a fanszörzet nő ki és a nemiszervek nem fejlődnek, vagy ezzel a problémával orvost kell felkeresni?
Köszönettel: Egy anyuka.
Idéz Top
Anonymous 2006. jan. 24. 15:37
Szia!

Nekem van 1-2 ötletem, ha megmondod milyen a vércsoportod meg is írom ezeket!

Üdv: K.L
Idéz Top
Anonymous 2006. jan. 23. 14:57
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy honnan tudnék receptekhez hozzájutni a vércsoport diétához??
Már másfél hete csinálom és eddig nagyon jo jobban is érzem magam a bőrőmben Vidám
Légysziii aki tud segitsen Szomorú

Anditu
Idéz Top
Agáta 2005. dec. 9. 18:08
Kedves Kérdező!
Mind a dohányzás, mind az életkor, mind a fogamzásgátló tabletta szedése az emlőrák kialakulásának kockázati tényezője. Lehet, hogy ezek együttesen sem okoznak problémát, azonban érdemes elgondolkozni rajta, hogy van akinél már egyetlen tényező is befolyásoló hatással bír. A többi kockázati tényező fennállásának (örökletesség, testsúly, szoptatás, első menszesz ideje, lakóhely...) függvényében változik az emlőrák kialakulásának esélye. Javaslom a havi rendszerességű önvizsgálatot, 40 év felett szűrésen való rendszeres részvételt, panasz esetén pedig forduljon kezelőorvosához! Az egészséges életmód, és a kockázati tényezők tudatos kerülése növeli a hosszú és egészséges élet esélyeit!
Üdvözlettel: Agáta
Idéz Top
Anonymous 2005. dec. 9. 13:36
Kedves Doktornő!
Remélem én sem zavarom, de szeretném megragadni az alkalmat, hogy kérdezhetek! 35 éves vagyok és dohányzom, de ennek ellenére fogamzásgátló tablettát is szedek, mert orvosom nem ellenezte. Lehetséges azonban mégis, hogy ez növeli esetemben a mellrák kialakulásának kockázatát?
Idéz Top
Anonymous 2005. dec. 8. 19:06
Kedves Doktornő!
Remélem én sem zavarom, de szeretném megragadni az alkalmat, hogy kérdezhetek! 35 éves vagyok és dohányzom, de ennek ellenére fogamzásgátló tablettát is szedek, mert orvosom nem ellenezte. Lehetséges azonban mégis, hogy ez növeli esetemben a mellrák kialakulásának kockázatát?
Idéz Top
Anonymous 2005. nov. 28. 18:56
Kedves Doktornő!
A múlt heti Házon kívül adásában láttam, hogy ebben az országban egy egyszerű diagnosztikai vizsgálatra több hónapot kell várni, s az orvosok szerint ennek valamilyen szinten az állam az oka, ugyanis napi kvóta alapján bizonyos vizsgálatnál nem fizetnek ki többet a kórházaknak? Kérdésem az lenne: valóban ez a helyzet? máshol jobban működik? a privatizáció megoldást jelentene?
várom válaszát!
AFl
Idéz Top
Agáta 2005. nov. 9. 10:52
Kedves Ancsi! A terhesség és szoptatás valóban csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, viszonta hormonhatású készítmények, a testsúlytöbblet, az alkohol, a dohányzás növeli. A legfontosabb azonban az, hogy anyai ágon volt-e a családban (elsősorban emlő) tumoros megbetegedés. A fiataloknál (30-35 év alatt) az emlő röntgen sugárral nehezebben tekinthető át, továbbá a még nem szült nőknek a sugár sem tesz jót.A mai gyakorlat szerint 45-65 éves korig 2 évente hívják vissza mammográfiás szűrésre a hölgyeket.
Idéz Top
Agáta 2005. nov. 9. 10:40
Kedves Erzsébet!
Az emlővizsgálatoknál megkülönböztetünk szűrést és klinikai mammográfiát. A szűrő jellegű vizsgálatoknál mindegy, hogy most, vagy néhány hónap múlva kerül sor a vizsgálatra, lényeg, hogy rendszeresen járjon (40 év felett évente). Ha panaszos, az a klinikai emlővizsgálat: ilyenkor valamennyi mammográfiával foglalkozó helyen néhány napon belül sorrakerül. A panaszt ilyenkor az eddig nem tapintható csomó jelenti. Tudom, hogy az emlő fájdalma is a nők számára panasz, de ennek okát a mammográfia rendszerint nem tisztázza, inkább hormonális okai lehetnek.Egyébként a nyugati országokban is a szűrő vizsgálatokra várni kell, időnként akár fél évet is - csak a betegek tájékoztatása jobb lehet.Ha megírja a konkrét panaszát, megbeszéljük, mit lehet tenni.
Idéz Top
Anonymous 2005. okt. 29. 23:00
Kedves Doktornő!
Én azt szeretném kérdezni, hogy igaz-e az a hír, mely szerint a legújabb kutatások alapján kevésbé veszélyeztettek azok a nők, akik szoptattak a mellrák szempontjából? Továbbá megkérdezném, hogy a fiatalabb nőket miért lenne jobb ultrahangos vizsgálatra küldeni, s hány darab szűrés javasolt, indokolt és támogatott a tb által évente? Válaszait előre is köszönöm!(ancsi)
Idéz Top
Anonymous 2005. okt. 25. 18:14
Kedves Klinika,
Sajnos sokszor a vizsgálatra beküldő kollegák sincsenek tisztában azzal, hogy a fiatalokat vagy, akik még nem szültek, elsősorban ultrahang vizsgálatra kellene küldeni. Így ők is mammográfiás előjegyzést kapnak, ezzel azonban az idősebb, veszélyeztetettebb korosztály vizsgálatai is elodázódnak. Szerencsére a fiatalok közt (30 év alatt) sokkal ritkább a rosszindulatú emlő elváltozások gyakorisága. Minden emlővizsgálattal foglalkozónak fontos, hogy ez a betegség időben kerüljön felismerésre. Örülök, hogy nem volt komoly a baj, de jobb félni...
Idéz Top
Anonymous 2005. okt. 24. 15:13
Csomót éreztem a mellemben, elmentem mammográfiára,hálistennek semmi bajom, ellenben a doktornő jól lehordott, hogy ilyen fiatalon,(25)és egyáltalán minek mentem!!!/klinika/
Idéz Top
Anonymous 2005. okt. 11. 16:45
Ezzel én is egyet értek, annyira drága a cigaretta és annyira tiltják, hogy már ha nem is szabad akaratunkból, de muszály leszokni, a korlátozások és szankciók miatt...meg különben is egészségtelen!
Idéz Top
Anonymous 2005. szept. 22. 23:48
Kedves kérdező! Sajnos mind a fogamzásgátló tabletta, mind a dohányzás növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. Kérdés, hogy egy nem kívánt terhességgel jobban jár-e? A dohányzást viszont bármikor abba lehet hagyni, hiszen semmilyen előnnyel nem já, sőt! Növeli a tüdőrák, a szájüregi daganatos betegségek, a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét! Jobb lenne abbahagyni! Ne tegyük ki magunkat fölös kockázatnak!
Idéz Top
Anonymous 2005. szept. 19. 18:09
Kedves Doktornő!
Remélem én sem zavarom, de szeretném megragadni az alkalmat, hogy kérdezhetek! 35 éves vagyok és dohányzom, de ennek ellenére fogamzásgátló tablettát is szedek, mert orvosom nem ellenezte. Lehetséges azonban mégis, hogy ez növeli esetemben a mellrák kialakulásának kockázatát?
Idéz Top
Anonymous 2005. szept. 18. 18:06
A mellrákszűrés jelenleg hazánkban az egyik legjobban szervezett szűrési rendszer. Teljesen mindegy, hogy ebben vagy a következő hónapban kerül rá sor, lévén, hogy panasz mentes nők SZŰRÉSÉRŐL van szó. Ha panaszod van, csomót tapintasz a melledben: az más kategóriába esik. Bármelyik emlődiagnosztikával foglalkozó helyen egy héten belül sorra kerülsz!
Idéz Top
Anonymous 2005. szept. 13. 23:39
Ne haragudjon, hogy ilyenekkel zavarom, de meg szeretném kérdezni, hogy ön, mint egészségügyben dolgozó megfelelőnek találja e a mellrákszűrések levezénylését és szervezettségét ma Magyarországon? Én ugyanis panaszaimmal felkerestem a helyi szűrőállomást, ahol egy három hónappal későbbi időpontra rendeltek vissza! Jól van ez így? vagy az orvosok három hónapos lemaradása magukhoz képest ön szerint nyugaton is bevett dolog? Előre is köszönöm válaszát!
Erzsébet
Idéz Top
Válasz

2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.