BLUSH.hu Főoldal

A masszázs alapjai

|
Rohanó és stresszes világunkban egyre többen, egyre többször próbálnak meg visszanyúlni őseink módszereihez vagy a keleti tanok gyógyító erejéhez. A masszázs tudománya számos probléma megoldásához segítő kezet nyújt!


   A masszázs köztudottan az egyik legrégibb gyógyítási mód, mely segít helyreállítani a testi és érzelmi közérzet pozitivitását. Tökéletesen alkalmazható kisebb fájdalmak, gyomorbántalmak, izomhúzódások, stressz esetleg szorongás vagy depresszió esetén. Ha kell ellazít és megnyugtat, ha kell felfrissít és életenergiával tölti fel testünket. Sokszor azonban kozmetikai, rehabilitációs esetleg vágykeltő céllal is alkalmazzák manapság.

   Nem mindegy azonban, hogy kit, hogyan, mikor és miként masszírozunk, hiszen, mint minden tudománynak, ennek is megvan a maga művészete. Éppen ezért javasolt, hogy kontárkodás helyett, mellyel akár komoly károkat is okozhat az avatatlan kéz, nézzünk körül a könyvesboltok, vagy az ismerősök polcain, s mélyítsük el tudásunkat szakértő sorok utasításai alapján.

A mi tippünk: 
Wendy Kavanagh: A masszázs alapjai című műve, mely a kezdő és középhaladó érdeklődőket, vezeti be a masszázs rejtelmeibe az alapoktól kezdődően.
Pontos utasításokat kaphatunk a gyógyító érintés helyét, idejét, légkörét illetően, s betekintést nyerhetünk a segédeszközök, olajak és krémek, na meg az alapvető anatómia világába.

  Megismerkedhetünk az alaptechnikákkal, elsajátíthatjuk a lazító, a nyirok és energia-mozgósító reggeli masszázs apró fortélyait, továbbá számos értékes tippet kaphatunk például arra vonatkozóan, hogy mi a teendő fejfájás, emésztési panaszok, görcsök menstruációs fájdalmak, asztmatikus rohamok, esetleg orrmelléküreg gyulladás esetén. Ezekkel a praktikus tippekkel megkönnyíthetjük az például az ülőmunkával járó nehézségeket is, csökkenthetjük a fájdalmakat, esetleg felpezsdíthetjük szerelmi életünket és szerezhetünk párunknak (na meg persze magunknak) néhány kellemes órát!

  Kényeztessük magunkat, családunkat és barátainkat! Kezeljük masszázzsal az egyszerűbb panaszokat és kellemetlenségeket! Növeljük energiaszintünket! Enyhítsük a feszültséget, és állítsuk helyre jó kedélyállapotunkat!






2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.