BLUSH.hu Főoldal

Harry Potter és a Tűz Serlege

|
J. K. Rowling nagysikerű regénysorozata alapján megfilmesítették immáron a negyedik epizódot is! Melyet az eddigiekkel ellentétben egy újabb rendező álmai alapján valósítottak meg. Mike Newell szerint ez a film minden eddiginél baljóslatúbb és félelmetesebb.


  Érdekes elképzelés ez a folytonos rendező váltogatás! Az első rész Chris Coloumbus nevéhez fűződik, s bár a másodikat Alfonso Cuarón filmesíthette meg, a harmadik epizód rendezési joga ismét Columbusé lett. Íme itt a negyedik rész, melynek frappánsan ismét új direktort kerestek, akit meg is találtak Mike Newell személyében (a változtatás oka egyébként a rendezőkben keresendő, hiszen Cuarón nem vállalta, Columbus pedig pontosan 10-szer akkora fizetést kért, mint az angol Newell...így talán érthető!).

  Ebben a filmben nyoma sincs az előző rész gyönyörű tájainak, s komikus jeleneteinek, ez inkább minden eddigit felülmúlván sejtelmes, baljóslatú és félelmetes. A gyönyörű tájképek helyett itt inkább monumentális díszletek készültek, mint például a hatalmas jégből készült táncterem, a labirintus és az orbitális mélységű medence, mely a tavat hivatott helyettesíteni.

  A főszereplők változatlanok: Harryt Daniel Radcliffe alakítja, Hermionet ismét Emma Watson játsza, aki idő közben gyönyörű kishölggyé cseperedett, s Ront újra Rupert Grint testesíthette meg, még mindig elképesztő mimikájával. A tinik lassan felnőtté válnak, ám játékukon ez csak javít. Érdekes részlet továbbá, hogy a szereplők nem használtak kaszkadőröket, minden jelenetet maguk játszottak el, ami tekintve a víz alatti próbát, igen nagy feladat elé állíthatta őket.

  A kis Harry Potter már negyedéves a roxforti varázslóiskolában, s tanulmányi alatt először lehet részese a Trimágus Tusának, melyre más iskolák (Durmstrang, Beauxbaton) is beneveznek. A Harry Potter és a Tűz Serlege a negyedik tanévnek és a Trimágus Tusának a viszontagságait meséli el, ahová hogy-hogy nem Harry is bekerül. Nem is beszélve a gonosz Voldemortról, aki újjászületik...úgyhogy már előre megnyugodhat mindenki eseménydús film elé néz!

Hossz: 157 perc
Műfaj: fantasztikus kalandfilm 




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.