BLUSH.hu Főoldal

Durr, durr és csók

|
Robert Downey Junior ezúttal egy mindig balszerencsés, de alapvetően jószándékú tolvaj szerepében hódítja meg a közönséget. Shane Balck humoros alkotása egész estés kikapcsolódást nyújt.


  Shane Black, mint rendező bár ezzel a filmmel debütált a film világában, mégis bárki megnézi ezt a krimit, egészen bizonyos, hogy nem ez lesz az első gondolata ezzel kapcsolatban. Érdekesség, hogy Harry szerepére először a legendás Johnny Knoxville-t választották, aki a méltán népszerű sorozat: a Jackass sztárjaként nőtte ki magát, s a Hazárd megye lordjai cimű ópusz után itt is bizonyíthatott volna....Ha végül nem a jobb időket látott Robert Downey Junior bizonyuk alakalmasabbnak.

  A történet: Harry Lockhart (Robert Downey Junior) a jószándékú tolvaj örök balszerencsére lett kárhoztatva. Annak ellenére, hogy bármibe kezd, az jó véget nem érhet, soha nem hagyja el optimizmusa. Szorult helyzetéből nemsokára egy csodálatos véletlen menti meg. Ünnepi tolvaj körútját egy riasztó hangja szakítja félbe, mire Harry őrült menekülésbe kezd. A rendőrségi hajsza közben egy film forgatásába csöppen..

  Hamarosan egy hollywood-i bűnügyi film szereplőválogatásán találja magát, s szinte azonnal útnak is indulhat Los Angelesbe, és társul egy magándetektívvel, Gay Perryvel (Val Kilmer). Perry segítségével megismeri az angyalok városában tevékenykedő bűnözők minden mozzanatát, s felkészül a film forgatására.

  Gay, ahogyan a neve is elárulja saját neméhez vonzódik, s könyörtelen alak. Miközben Harry lassan rablóból pandúrrá válik, megismerkedik a törekvő színésznővel, Harmonyval (Michelle Monaghan). Harmony példaképét követve költözött Los Angelesbe, hogy karrierjét építse, ám hamar rádöbbent, a nyers valóság sokkal ridegebb, mint azt valaha is hitte. Nővére öngyilkosságát követően pedig Harry segítségét kéri a bűnügy felderítéséhez.

  Egyre mélyebbre süllyed a családi titkok vermében, s lassan az élete is veszélybe kerül, ám Harmony kedvéért nem adja fel a nyomozást.

Hossz: 103 perc
Műfaj: krimi




2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.