BLUSH.hu Főoldal

Dick és Jane trükkjei

|
Dick és Jane története jól példázza, mi történik akkor, ha két ember mindent megtesz az anyagi sikerért. A gazdag párból a balszerencsének köszönhetően rövid idő alatt egy komikus Bonnie és Clide duó alakul.


  Jim Carrey és Téa Leoni feledhetetlen párost alkot Dean Parisot filmjében, s bár kezdetben Cameron Diazzal tárgyaltak Jane szerepének megformálásáról, végül mégis a kissé elfeledett, ám újra megtalált X-aktás Duchovny feleségének személyére esett a választás. Dick és Jane trükkjeinek megalkotásához egy már évtizedekkel ezelőtt sikert aratott film szolgáltatta a hátteret.

  Dick Harper (Jim Carrey) tizenöt éven át türelmesen várta, hogy a Globodyne vállalat alelnöke lehessen. Hamarosan bekövetkezik az, amire mindig is vágyott, főnöke, McAllister (Alec Baldwin) előlépteti, s felesége otthagyja az utazási irodát, amelynél korábban dolgozott.

  Dick végre az óriási médiavállalat egyik vezetője lett, s élvezheti az ezzel járó gyönyöröket; hatalmas ház óriási medencével, dúsgazdag barátok, s minden, ami csak a boldogsághoz szükséges lehet. A nagyzolós élet, s a tengerparti ünneplés azonban nem tart sokáig; a vállalat hatalmas botrányba keveredik, s rövidesen darabokra hullik, Dick pedig egyik napról a másikra munkanélkülivé válik.

  Dick és Jane hatalmas pácba kerül, adósságaik hegye az égig ér, s egyikük sem képes olyan munkát találni, mellyel kikerülhetnének szorult helyzetükből. Lassan kezd ráébredni Dick, hogy mégiscsak főnöke módszere a leghatékonyabb.

  Kezdetben csak néhány gyeptégla tűnik el a szomszédból, mely később Dick kertjében zöldell, majd Jane is bedobja magát, s lassan kezd minden visszaállni a régi kerékvágásba. Dick és Jane azonban hamarosan rájön, hogy nem a szomszédokon, hanem a botcsinálta főnökön kell bosszút állni.

Hossz: 90 perc
Műfaj: vígjáték





2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.