BLUSH.hu Főoldal

Karneválvégi éjszaka

|
"Sokan mondják, hogy választékosnak kell lenni, emelkedettnek, tekintettel kell lenni a közönségre; véleményem szerint akkor vagyok rá igazán tekintettel, ha a puszta és leplezetlen igazságot tárom föl előtte" /Carlo Goldoni/


   Carlo Goldoni (1707-1793), az olasz komédia egyik legkiemelkedőbb alakja, melyet talán munkássága példáz a legékesebben, hiszen emlékiratai alapján 150-nél is több darabot írt, melyek közül ma is többet játszanak világszerete. Állítólag, ha egy színdarabba rengeteg jó színészt kívánnak bezsúfolni, csak Goldonit játszanak, ugyanis művei telis-tele vannak hálás szerepekkel.

   Nincs ez másképp a Karneválvégi éjszakánál sem, hiszen a darabban több olyan színész is felsorakozik, kiket menő sorozatokból, díjnyertes filmekből ismerhet a magyar színház-, és mozirajongó közönség: Szombathy Gyula (Zamaria), akit még a Xénia-láz hevített egykor, Lengyel Tamás, a Jóban-Rosszban méltán népszerű orvosa, Timkó Eszter (Marta asszony), aki Barátok közt volt, Csányi Sándor (Agostino), aki jegyeinket, bérleteinket kéri felmutatásra egyik filmjében, és Szervét Tibor (Momolo), akinek már a Honfoglalásban is kiemelkedő szerep jutott.

  A Karneválvégi éjszakát, sokan az Anconai szerelmesekhez hasonlítják. A darab Velence-közelében játszódik, s egy alkoholmámoros éjszakát mutat be a maga ferdítetlen  és öszinte voltában: szenvedély, féltékenység, szerelem, megcsalatás, kijózanodás és szégyenérzet, egy csupa dolgozó, kisemberből álló, nagyvilági társaságban. Műanyag bútorok, karácsonyi izzósorok és a 60-as, 70-es évek nagy magyar slágerei teszik felejtehetlenné, s színesebbé az előadást. Ajánlott mindenkinek, aki nosztalgiázna egy kicsit, vagy könnyed kikapcsolódásra vágyik.

Előadás helyszíne: Radnóti Színház
Műfaj: komédia
Előadások időpontjai: december 6. 20. 22. 28. 31.  
                                  január 9. 15. 19. 24. 25.

  


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Anonymous 2005. Dec. 7. 13:21
Top


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.