BLUSH.hu Főoldal

Azt meséld el, Pista!

|
"Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, mesélni kezdené - olykor felállna - az életét, azután megint eltűnne?"


  Az Azt meséld el, Pista az utóbbi évek legsikeresebb egyszemélyes színházi előadása Budapesten. Százkilencvenkilencszer került színre a Komédium Színházban, sokszor vidéken, és határainkon túl is láthatták Nagyvárad, Pozsony, Kassa, Bécs, München, Berlin, Stuttgart, Róma, Párizs, London, New York, Washington, Toronto magyarul értő nézői. Az új színházi évadban a kétszázadik előadástól a Madách Kamrában látható.

  "Mikor a Madách Kamara művészeti vezetője lettem, úgy éreztem, nem szabad ezt a darabot néhány utcányira a mi színházunktól játszani. Köszönet illeti a Komédium vezetőit, akik megértve ezt az új helyzetet, elengedték az előadást. Remélem, ez a színházi este megtalálja közönségét színházunk régi és új nézői között is. Szeretettel várom Önöket a Madách Kamarába." - Mácsai Pál

Elmondja: Mácsai Pál
Az író saját szavaiból összeállította: Bereményi Géza és Mácsai Pál
 

  A darab Örkény István életét meséli el, hol intim, hol vicces, hol elkeserítő és elborzasztő részletekről lebbentve fel a fátylat. Az egyszemélyes előadásban meghitt kapcsolat alakul ki a közönség és a színész, Mácsai Pál között, aki mintha valóban saját életéről mesélne. Mint a gyerekek a felnőttre, úgy tekint minden kiváncsi szempár a művész úrra...az íróra, hiszen ő másfél órára valóban az író, Örkény István, s ezt a nézők közül mindenki elhiszi, el akarja hinni!
   Bizonyára mindenki ismeri azt a borzongató érzést, mint amit akkor érez az ember, mikor a múlt emlékei, maradványai (ősrégi romok közt, vagy középkori kastélyok termeiben) között járkál, s megelevenedik számára a múlt. Kicsit ez az előadás is ilyen, egy kis kalandozás a múltban, egy kiváltságos beszélgetés egy olyan íróval, aki már sajnos nem lehet közöttünk, mégis életének legbensőségesebb élményeit, érzéseit és pillanatait osztja meg velünk.

Előadás helyszíne: Örkény István Színház
Előadás időpontjai: december 7. 23.
                               január 03.


Vélemények: Üzenet küldéséhez jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Anonymous 2005. Dec. 7. 13:14
Top


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.