BLUSH.hu Főoldal

Drágakő terápia

|
Egyre több, a természet kincseit felhasználó terápiás módszer lát napvilágot. Visszatérve a régi korok és kultúrák világához, mi magunk is megtalálhatjuk a megfelelő, kíméletes gyógymódot testi és lelki problémáinkra.


  Professzor Smith, egy londoni egyetem kutatója több éves munkája során rájött, hogy az emberi test –akárcsak minden más élő és élettelen- saját rezgéssel rendelkezik. Az emberi szervezet olyan akár egy bonyolult műszer; az energiák áramlása működteti, s tartja egyensúlyban.

  Ha az energiák áramlásának útja gátolt, az egyensúly felborul, s az elektromágneses rezgések helytelenül irányítják a test kémiai folyamatait, így betegség alakulhat ki. Szerencsére azonban számtalan természetes gyógymód létezik, mely az energiák felhasználásával hozza működésbe a test regeneráló, öngyógyító folyamatát, s a drágakő terápia is ezen módszerek közé sorolható.

Gyógyítás drágakövekkel

  A drágakövekkel és féldrágakövekkel történő gyógyítás alapja a kövek által leadott rezgés, mely a test különböző részein alkalmazva jótékony hatással bír. Az energetika elvei szerint a test nem csupán külső hatásokra, de lelki problémákra is reagál, így ezek következtében is kialakulhatnak egészségügyi problémák.

  A drágakövekkel történő orvoslás során nem csupán a test, de a lélek problémái is orvosolhatók. A marokkövek a kéz reflexzónáin keresztül fejtik ki jótékony hatásukat, de zsebünkben hordva is megfelelő hatásfokot biztosítanak.

  Gyógyvíz is készíthető a problémánknak megfelelő kövek kiválasztásával. A választott követ alaposan meg kell tisztítani folyóvíz alatt, majd ezt követően egy üveg tiszta, szénsavmentes ásványvízben kell elhelyezni. Néhány óra után a kövek eltávolíthatók a vízből, addigra a folyadék már átvette annak rezgését. A gyógyvíz elfogyasztása során a kő energiája közvetlenül a szervezetbe jutva fejti ki jótékony hatását.

  A drágakövek ékszer formájában is szerencsét, egészséget hoznak viselőjük számára. Az egyéniségünknek megfelelő követ állandóan viselhetjük, hiszen átveszi auránk rezgését, s szerencsét hoz.

Drágakövek és féldrágakövek gyógyhatása

Lelki problémákra:

Hangulatingadozásra: ametiszt, holdkő, rózsakvarc
Koncentrálóképesség fokozására: zafír, turmalin
Nagyobb türelemért: azurit, peridot
Depresszió ellen: rubin, zafír, gránát
Szenvedélybetegségek (pl. dohányzás) ellen: rubin

Testi problémákra:

Alvászavar ellen: zafír
Allergia esetén: lapis lazuli
Bőrkeményedés ellen: achát, kalcedon, berill
Cukorbetegség esetén: citrin, magnetit
Csuklás ellen: berill
Égési sérülésre: citrin
Fejfájás ellen: smaragd, zafír, ametiszt
Gyomorproblémákra: hegyikristály, holdkő, zafír
Émelygés ellen: kunzit
Influenza ellen: berill, meteorit
Magas vérnyomás esetén: zafír
Nátha esetén: rózsakvarc
Vese: achát és rózsakvarc
Vitalitás növelésére: ametiszt, citrin, hegyikristály


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.